ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈφυγε από την ζωή o γνωστός Έλληνας ηθοποιός Φωκίων Ζαρίκος

Έφυγε από την ζωή o γνωστός Έλληνας ηθοποιός Φωκίων Ζαρίκος

Έφυγε από την ζωή o γνωστός Έλληνας ηθοποιός Φωκίων Ζαρίκος

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που έγραψαν ιστορία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση έφυγε από την ζωή. Ο λόγος για τον Φωκίωνα Ζαρίκο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 64 ετών.

Ο Φωκίων Ζαρίκος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και τη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Από το 1974 κάθε σεζόν δούλευε στο θέατρο ενώ πλούσια ήταν και η παρουσία του στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση.

Το δυσάρεστο γεγονός δημοσιοποίησε η καλή του φίλη και επίσης ηθοποιός Μαίρη Ραζή, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου έγραψε χαρακτηριστικά:

“ΦΩΚΙΩΝ ΖΑΡΙΚΟΣ.
Αβάστακτος ο χαμός σου. Σε γνώρισα 20 χρονών γεμάτος ανησυχίες και όνειρα,αργότερα έπαιξες στον Μυράτ εκεί συνεργάστηκες με τον Σωτήρη Τσόγκα. Τελευταία πήγες από τη Ρίτα Καλουμένου, να πάρεις φωτογραφίες με τον αγαπημένο σου Σπύρο Γεωργουλά, γιατί δεν είχες ούτε μία. Πάει κι ο Σπύρος. Πριν τρεις μέρες επειδή δεν απαντούσες στο τηλέφωνο σου έστειλα μήνυμα. Ήσουν στο νοσοκομείο. Χτες όταν τέλειωσε η παράσταση μου είπε ο Σωτήρης ότι έφυγες χωρίς επιστροφή. Αυτά τα μεγάλα πράσινα μάτια σου, το ήθος την ευγένεια την καλοσύνη και το ταλέντο σου θα μου λείψουν. Δεν ξεχνώ που χρόνια τώρα παρακολουθούσες τις διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής..Θα μου λείψεις πολύ!!Καλό παράδεισο!”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr