ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους ανθρώπους με αναπηρίες

Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους ανθρώπους με αναπηρίες

Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους ανθρώπους με αναπηρίες

Στην Πλατεία Δημοκρατίας, χθες το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα μέλη του  Συλλόγου ΑΜΕΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» μοίραζαν φυλλάδια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν μια αναπηρία αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, από εμάς τους αρτιμελής. Μπορεί το αναπηρικό κίνημα να έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις δεν δείχνουν να συμμερίζονται τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους συνανθρώπους μας, αφού με την πρώτη ευκαιρία παρκάρουν σε σημεία που είναι για ΑΜΕΑ, ενώ καταστήματα που είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν πρόσβαση σε αμαξίδια αναπήρων δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κατασκευάσουν μια ράμπα. Είναι πολλά τα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να δώσουμε. Το θέμα όμως είναι ότι λείπει η παιδεία και ο σεβασμός που οφείλουμε σαν «αρτιμελής» να έχουμε.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και από τη μια στιγμή στην άλλη θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση αυτή. Ας μας γίνει συνείδηση ότι είναι υποχρέωσή μας να σεβόμαστε και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μα πάνω από όλα να μην δημιουργούμε προβλήματα στους συνανθρώπους μας.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Νέες δράσεις από τη φιλοζωική οργάνωση Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr