Δυτική Ελλάδα: Και τρίτος σεισμός στην Ηλεία – Αισθητός και στην Αιτωλοακαρνανία

Και τρίτος σεισμός σημειώθηκε στις 00:27 στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου 17 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

20:15 Στο 4,6 προσδιορίζεται σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία ο σεισμό που σημειώθηκε στις 19:57 στην Ηλεία, 15,7 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με τον Λέκτορα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθίμιο Σώκο που μίλησε στο thebest.gr υπάρχει μια μικρή διέγερση στην περιοχή η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο η περιοχή είναι διεγερμένη από τον σεισμό του Οκτωβρίου που σημειώθηκε ανοικτά της Ζακύνθου. Όπως επισημαίνει φαίνεται να είναι άλλο ρήγμα αλλά ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους όπως εκείνος της Ζακύνθου είναι πιθανό να διεγείρει την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο ο κ. Σώκος επισημαίνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά το φαινόμενο και θα είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα σύντομα.

Σεισμική δόνηση, η δεύτερη σε μιάμιση ώρα, σημειώθηκε στις 19.57 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κουρούτας.

Ο σεισμός, σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν έντασης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

thebest.gr

Ο Άγιος Ισίδωρος, ο οποίος τιμάται σήμερα 14 ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου