Δυτική Ελλάδα: Πότε θα “ανοίξει” τα χαρτιά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης; – Την Πέμπτη η ορκωμοσία

“Κλειστά” τα χαρτιά του για την συγκρότηση του σχήματος μέχρι την ορκωμοσία του ως νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κρατά ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 29 του μηνός.

Παράλληλα τρέχουν οι διαβουλεύσεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για πιθανές συνεργασίες, εντός του νέου περιφερειακού συμβουλίου αλλά για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το σχήμα με τους αντιπεριφερειάρχες και τους βοηθούς περιφερειάρχη.

Με βάση τις ρυθμίσεις επί της απλής αναλογικής και του «Κλεισθένη», με το σχέδιο νόμου του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ο νέος περιφερειάρχης αλλά και οι νέοι δήμαρχοι, μπορούν, προκειμένου να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο περιφερειακό και τα νέα δημοτικά συμβούλια, να καταθέσουν επίσημα συμφωνίες συνεργασίας με παρατάξεις της μειοψηφίας.

Εναλλακτικά, ενισχύονται οι εξουσίες οργάνων όπως η εκτελεστική και η επιτροπή ποιότητας ζωής, όπου -ούτως ή άλλως- νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν την απόλυτη πλειοψηφία σχετικά με τις αποφάσεις και εισηγήσεις προς δημοτικά συμβούλια και περιφερειακα συμβούλια.

Από τα ελάχιστα που πρέπει να θεωρούνται σίγουρα είναι το γεγονός πως ο νέος περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης θα αξιοποιήσει σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών τα ηγετικά στελέχη του συνδυασμού του.

tempo24.gr 

Σήμερα η ορκωμοσία των Δημάρχων Θέρμου και Ναυπακτίας