Δυτική Ελλάδα: Σκύλος κυκλοφορεί εδώ και μέρες με διαλυμένα τα πίσω του πόδια! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η ανθρωπιά παραλύει και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε χωριό της Ηλείας, επί δύο ολόκληρους μήνες σκυλί σερνόταν κυριολεκτικά αφού τα πίσω του πόδια ήταν παράλυτα και διαλυμένα (προφανώς από τροχαίο) και κανένας από τους κατοίκους δεν ευαισθητοποιήθηκε να ειδοποιήσει τον δήμο, κάποια φιλοζωϊκή οργάνωση, ή έστω ένα κτηνίατρο. Όλοι το έβλεπαν να αργοπεθαίνει επί δύο μήνες και απλά κάποιος το τάϊζε και όλα κυλούσαν.. ομαλά στην τοπική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τόσο της κτηνιάτρου Παναγιώτας Τσάγκου ότι «το περιστατικό με αυτόν το σκύλο αποτελεί ότι πιο σκληρό έχω δει» όσο και της καθηγήτριας Κοινωνιολογίας Μαρίας Αργυροπούλου ότι «το τρομακτικό είναι ότι κανένας δεν ήξερε τίποτα, κανένας δεν είδε τίποτα» που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς η «ανθρωπιά μας παραλύει».

skilos-desimo3

Περιπολικό και Πυροσβεστική

Το θέμα αρχικά έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα zoosos και προχθές η Άρτεμις Δημητροπούλου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε καταγγελία ώστε αν το ζώο έχει ιδιοκτήτη να του απαγγελθούν κατηγορίες και αν όχι τότε να σωθεί με μέριμνα του Δήμου.

Περιπολικό πήγε στο χωριό όπου εκεί όμως ουδείς από τους κατοίκους δέχθηκε ότι το σκυλί είναι δεσποζόμενο. Απλά κάποιος το τάϊζε.

Όμως κάτοικοι της περιοχής προχθές όταν με εντολή δημάρχου, πήγε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επί τόπου για να πιάσει το ζώο, είπαν στους πυροσβέστες ότι το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι αδέσποτο γι’ αυτό και οι άνδρες της Π.Υ. τελικά το άφησαν όπως το βρήκαν. Εντούτοις κανείς από τους κατοίκους, που γνωρίζουν ότι το ζώο δεν είναι αδέσποτο, δεν έχει κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Τελικά προχθές η κ. Άντα Παναγιωτοπούλου, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών «Αδέσποτα – Δικαίωμα στην ζωή», με τη βοήθεια του Σωκράτη Βαβίλη και της Μαρίας Λεμποτέση κατάφερε να το πιάσει μετά από πολλές ώρες προσπαθειών. Το σκυλί σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε και βρίσκεται στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά η οποία ανέλαβε αφιλοκερδώς να του παράσχει βοήθεια.

skilos-desimo1Στην Αθήνα ο σκύλος

Η κατάσταση του σκύλου είναι σοβαρή και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη καθώς τα τραύματα του είναι αρκετών ημερών και σύμφωνα με τις ακτινογραφίες έχει κάταγμα στην σπονδυλική στήλη. Το σκυλί θα το παραλάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία κατά της κακοποίησης των ζώων και θα το μεταφέρει στην Αθήνα όπου εκεί υπάρχουν πολλές ελπίδες για το σκυλί.

Για την μεταφορά του σκύλου βοήθησαν επίσης η κ. Φάνια Κανακάκη συνεργάτης του δημάρχου Πηνειού και άλλα δύο άτομα, ο Χάρης και η Σοφία..

Αργυροπούλου: «Σοκ και τρόμος…»

Η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και αντιπρόεδρος της Φιλοζωικής Λεχαινών κ. Μαρία Αργυροπούλου, δήλωσε στην «Πατρίς»

«Τούτες τις μέρες ήρθαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με εκείνη την εικόνα των ανθρώπων που μας τρομάζει. Ένα σκυλί χτυπημένο, με τα δυο πόδια να σέρνονται και με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη να περιφέρεται μέσα στους δρόμους του χωριού, να το βλέπουν για μέρες και κανείς να μην ευαισθητοποιείται! Την ίδια στιγμή μιλάμε για ευζωία και για την ειδοποιό διαφορά ανθρώπων – ζώων. Εκείνα έχουν ένστικτο και εμείς λογική ικανότητα. Το ζώο προσπάθησε να επιβιώσει, να σέρνεται και να παίρνει στιγμές ζωής με το δικό του τρόπο. Εμείς την ίδια στιγμή δεν βλέπαμε, δεν νοιώθαμε, δεν σκεφτόμαστε. Ο χρόνος μέτρησε αντίστροφα για τον όμορφο σκυλάκο που στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου δέχεται τη φροντίδα της με εμπιστοσύνη, παρά την τόση ματαίωση που εισέπραξε από τους ανθρώπους. Μιλάμε για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, αντιδρούμε, τα βάζουμε με τις φιλοζωικές. Μήπως τελικά τα βάζουμε με τον εαυτό μας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε εκείνα τα υψηλά συναισθήματα που πραγματώνουν τη φύση μας; Αυτό που εμένα με σοκάρει ως κοινωνιολόγο και ως άνθρωπο είναι ότι αυτό το σκυλί τόσο καιρό περιφερόταν στο χωριό, σερνόταν, το έβλεπε ο κόσμος και κανένας δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο να ειδοποιήσει ώστε αυτό το σκυλί να περισυλλεγεί , γιατί αν αυτό γινόταν νωρίτερα σήμερα το σκυλί θα είχε πολλές ελπίδες να γίνει καλά. Το τρομακτικό είναι ότι κανένας δεν ήξερε τίποτα, κανένας δεν είδε τίποτα και αυτό το βλέπουμε όχι μόνο σε κακοποιήσεις ζώων…»

Τσάγκου: «Ότι πιο σκληρό έχω δεί»

Η κτηνίατρος Γιώτα Τσάγκου, δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Στην πορεία μου ως κτηνίατρος έχω αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών και πολλές φορές πολύ δύσκολων. Το περιστατικό με αυτόν το σκύλο αποτελεί ότι πιο σκληρό έχω δει. Από τη πρώτη στιγμή προσπάθησα, πέρα από τις διαγνωστικές ακτινογραφίες και τις απαιτούμενες εξετάσεις, να βελτιώσω όσο ήταν δυνατό την κλινική του εικόνα. Εκτός από τα αχρηστευμένα πόδια και το κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη, έφερε πολλαπλά τραύματα και πληγές από το σύρσιμο. Πιθανόν αν το περιστατικό είχε αντιμετωπιστεί άμεσα να μην είχαμε φτάσει εδώ. Εκείνο που αποτελεί ζητούμενο είναι η ευζωία του σκυλιού. Η φροντίδα του μετά την επέμβαση προϋποθέτει μια οικογένεια που θα διαθέσει αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά του, αλλά και απόθεμα ψυχής.

skilos-desimo2Πυροβολούσαν σκυλιά!

Τις μέρες του Πάσχα κάποιοι «διασκέδαζαν» πυροβολώντας σκυλιά που βρίσκονταν σε αυλές σπιτιών. Στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου βρίσκονται δύο σκυλιά που έχουν πυροβοληθεί με αεροβόλο όπλο! Το ένα περιστατικό σημειώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και το άλλο στην Κυλλήνη. Και τα δύο άτυχα ζώα βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη τους.

πηγή: patrisnews.com

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας