Δυτική Ελλάδα: Συγκεντρώθηκαν 2.805.600 καπάκια και αγοράστηκε δεύτερο αμαξίδιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η δράση «Καπάκι στο καπάκι παίρνουμε το καροτσάκι» στέφθηκε για ακόμα μια φορά με απόλυτη επιτυχία. Το αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας του ΣΚΕΑΝΑΣυλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας ήταν η συγκέντρωση 2.805.600 πλαστικών πωμάτων βάρους 3.340 κιλών.

Η όλη προσπάθεια έγινε από τον ΣΚΕΑΝΑ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας και την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, των super market «Ανδρικόπουλος», της «Avance rent a car», του «Κασάπης – Μεταφορική», του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, του Αρσάκειου Εκπαιδευτηρίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, των Νοσοκομειακών ιδρυμάτων της πόλης, του Ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», των ιδιωτών εθελοντών, των καταστημάτων εστίασης του νομού Αχαΐας, καθώς και όλων αυτών που ανιδιοτελώς στήριξαν την δράση ευαισθητοποίησης μέσω της ανακύκλωσης.

Με το 100% των εσόδων της ανακύκλωσης των πωμάτων ο ΣΚΕΑΝΑ προχώρησε στην αγορά του δεύτερου αμαξιδίου, το οποίο παρέδωσε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας. Στην παράδοση παρευρέθηκαν, ο κύριος Γεράσιμος Φεσσιάν, η «Avance rent a car», η μεταφορική εταιρία «Κασάπης», το Λύκειο Ελληνίδων, τα super market «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ», το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και τέλος ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης με τη γραμματέα του συλλόγου Ματίνα Λαδικού που συντόνισαν αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση που έγινε, κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι η συγκεκριμένη προβολή του αποτελέσματος να αγοραστεί ένα αμαξίδιο, δε γίνεται για λόγους προσωπικής προβολής αλλά για λόγους ευαισθητοποίησης προκειμένου περισσότερος κόσμος να συμμετέχει στη δράση. Σημειωτέον ότι αναφέρθηκε ένα παράδειγμα από τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ ότι ναι μεν η προσπάθεια αυτή στέφεται με επιτυχία αλλά το παράδειγμα της Λαμίας που έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τα 135 αμαξίδια πρέπει να γίνει στόχος και για μας.

Η δράση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την εκπλήρωση του σκοπού που δεν είναι άλλος από το να ενισχυθεί ο Σύλλογος Παραπληγικών. Κοινή πεποίθησή μας είναι η ελπίδα ότι θα συμπαρασύρουμε και άλλους συμπολίτες μας στην προσπάθεια αυτή. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει ας επικοινωνήσει με το Σύλλογο στα τηλέφωνα 26140 08353, 6936 008 353 και στο Email: skeana@gmail.com.

thebest.gr

kapakia-amaxidio3

kapakia-amaxidio1

kapakia-amaxidio2

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Θωρακίζεται» το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών – ΗΧΗΤΙΚΟ