Δυτική Ελλάδα: Πρωτοφανής επίθεση σε πυροσβέστες από ΡΟΜΑ σε κατάσβεση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δυτική Ελλάδα: Πρωτοφανής επίθεση σε πυροσβέστες από ΡΟΜΑ σε κατάσβεση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκαν δύο πυροσβέστες σε επιχείρηση κατάσβεσης κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην είσοδο της πόλης του Πύργου.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, κλήθηκε για να σβήσει τη φωτιά που είχε ξέσπασε στα παραπήγματα των ΡΟΜΑ σε οικόπεδο μπροστά από το νοσοκομείο του Πύργου στον κόμβο Φιλοθέης.
Οι πυροσβέστες με το όχημα Ν41 μόλις έφτασαν στο χώρο και επιχείρησαν να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς για την κατάσβεση, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα ΡΟΜΑ που προφανώς δεν ήθελα να σβήσει η φωτιά αυτή.
Με καδρόνια και με πέτρες οι ΡΟΜΑ επιτέθηκαν στους πυροσβέστες σπάζοντας το παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος και το παράθυρο της πόρτας του οδηγού και χτυπώντας τους.
Άμεσα οι πυροσβέστες υποχώρησαν και ενημέρωσαν την υπηρεσία τους και την Αστυνομία. Το όχημα επέστρεψε στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και οι πυροσβέστες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για την αναζήτηση των δραστών και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε η προσαγωγή δύο υπόπτων.

Τα παραπήγματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ στο χώρο βρέθηκαν φιάλες υγραερίου που θα μπορούσαν να εκραγούν και να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατό όποιον βρισκόταν εκεί.

Να σημειώσουμε πως όλοι οι ΡΟΜΑ που βρίσκονταν στα παραπήγματά την ώρα της πυρκαγιάς τράπηκαν σε φυγή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αγρίνιο: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε εν υπηρεσία αστυνομικό σε πεζόδρομο!