ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΔυτική Ελλάδα: “Πυρά” Βούρδα κατά κυβέρνησης και Κ. Σπηλιόπουλου για την έλευση του τρένου στην Πάτρα

Δυτική Ελλάδα: “Πυρά” Βούρδα κατά κυβέρνησης και Κ. Σπηλιόπουλου για την έλευση του τρένου στην Πάτρα

Δυτική Ελλάδα: “Πυρά” Βούρδα κατά κυβέρνησης και Κ. Σπηλιόπουλου για την έλευση του τρένου στην Πάτρα

Πυρά κατά της κυβέρνησης και της αλλαγής που φέρεται να κάνει στο θέμα της έλευσης του σύγχρονου τρένου εξαπέλυσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας. 

Ο κ. Βούρδας σε ανάρτηση του στο facebook απαντά στα όσα ακούστηκαν στο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τονίζοντας τα εξής:

“Καλό και αποδοτικό είναι, τα Κυβερνητικά στελέχη πριν τοποθετηθούν να ενημερώνονται έγκυρα. Εάν είχε συμβεί αυτό θα γνώριζαν πως:

1. Στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα είναι σε εξέλιξη 3 εργολαβίες και όχι καμία.

2. Η υπογειοποίηση από Κατελόκαμπο έως Άγιο Διονύσιο διαθέτει μελέτες και μάλιστα, με εξαίρεση το τμήμα υπογειοποίησης της Κανελλοπούλου, οριστικές αλλά και κόστη.

3. Για το τμήμα αυτό υπάρχει και χρηματοδότηση 130 εκ. ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και το έργο θα έχει και τις οριστικές μελέτες για το τμήμα που δεν υπάρχουν και τις οριστικές για τη διαδρομή Άγιος Διονύσιος-Άγιος Ανδρέας. Τα σχετικά τεύχη έχουν ήδη εκπονηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ.

4. Όλος ο σχεδιασμός έχει εγκριθεί και από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

5. Έχει προηγηθεί αναλυτική διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο αλλά και έγκριση μελέτης Βιωσιμότητας από την Ε.Ε.

Εάν χρειάζονται 4 μήνες επανεξέτασης πρέπει να μας πουν με ποιο στόχο και σίγουρα σε 4 μήνες μη μας πουν επίγειο έργο με το κόστος του υπόγειου…..

Εκτός εάν η ενημέρωση προέρχεται από τον υπό ανάληψη νέο επικεφαλής του ΟΣΕ όπου:

1.Το Μάρτιο χαρακτήρισε το cut & cover του έργου “ανοιχτό όρυγμα” ή σα να μη διάβασε το cover ή σα να μην ήξερε αγγλικά ή σα να ήθελε απλά να παραπλανήσει.

2.Το Δεκέμβριο του 2014 παραιτήθηκε και άφησε ακέφαλη την ΕΡΓΟΣΕ για να είναι υποψήφιος, ενώ ταυτόχρονα ένα μήνα πριν υπέγραψε το έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη με ημερομηνία λήξης χρηματοδότησης το Δεκέμβριο του 2014 . Άλλοι εξασφάλισαν τα χρήματα και υλοποιήθηκε.

3. Προετοίμασε μελέτες στο Ψαθόπυργος-Ρίο χωρίς να πει στην Τοπική κοινωνία ότι περιλαμβάνει και τον Καστελόκαμπο.

Καλό θα είναι λοιπόν, και για τους ίδιους αλλά και για το Σιδηρόδρομο που δεν αντέχει μικροπολιτικά παιχνίδια, πρώτα να ενημερώνονται και μετά να ομιλούν. Να προσέχουν λίγο περισσότερο και να ακούν τους γνώστες των πραγμάτων και όχι όσους το παίζουν γενικώς….

Παρέλαβαν για πρώτη φορά Σιδηρόδρομο σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν θα μπω στη διαδικασία να το τεκμηριώσω ξανά αλλά εάν χρειαστεί θα γίνει και αυτό”

tempo24.gr 

Δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr