Δυτική Ελλάδα: Ο πρέσβης των ΗΠΑ θα τρέξει στον ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας»

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζεφ Πάιατ θα τρέξει στον 41o Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας» που διοργανώνει το σαββατοκύριακο ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών!

Ο 55χρονος διπλωμάτης θα πάρει μέρος στον επίπονο και κουραστικό αγώνα από την Πάτρα έως τα Καλάβρυτα, αγωνιζόμενος στην κατηγορία Μάστερ Γ’
Το λέει η «καρδούλα» του, δοθέντος ότι η ανηφορική διαδρομή 80 χιλιομέτρων από την πλατεία Γεωργίου έως το Ηρώο πεσόντων στα Καλάβρυτα, δεν είναι κι εύκολο πράγμα!

Ούτε, επίσης, ήταν εύκολο πράγμα για τον ΠΟΠ να οργανώσει έναν αγώνα όπου θα τρέχει και ο πρέσβης των ΗΠΑ. «Κεραμίδα» τους ήρθε όταν έλαβαν επιστολή από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, πως ο Τζεφ Πάιατ, αποφάσισε να τρέξει στον «Γύρο Θυσίας».

Ακολούθησε ένα πανικός πολλών εβδομάδων, καθώς οι οργανωτικές ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας του υψηλού συμμετέχοντα! Και οι προσπάθειες του προέδρου Σπύρου Πολίτη, του γραμματέα Βασίλη Διαμαντόπουλου και των υπολοίπων στελεχών του ιστορικού Ομίλου, είχαν αποτέλεσμα. Τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη του διήμερου αγώνα!

Είναι χαρακτηριστικό πως απαιτήθηκε και η έκδοση Δελτίο Αθλητή (του ΠΟΠ ασφαλώς), ώστε ο διπλωμάτης των ΗΠΑ να μπορεί να αγωνιστεί.
Μένει να δούμε αν είναι τόσο καλός, ώστε να τερματίσει τον αγώνα και σε καλή θέση!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
Ο Τζέφ Πάιατ είναι λάτρης της ποδηλασίας. Όλα ξεκινήσαν τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε συναντηθεί στην Πάτρα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο και είδε ένα λάβαρο του ΠΟΠ, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του και τις απορίες του. Ο ΠΟΠ που ενημερώθηκε σχετικά, προσκάλεσε τον Πάιατ να έρθει κάποια στιγμή στην Πάτρα να παρακολουθήσει τον «Γύρο Θυσίας». Και η απάντηση από την Πρεσβεία δεν άργησε: «Ναι θα έρθει, αλλά όχι για να δει τον αγώνα, αλλά για να πάρει μέρος».

ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Ο Τζέφρι Πιατ κάνει συνεχείς αναφορές στον ελληνικό πολιτισμό, δηλώνει πως στο παρελθόν έχει επισκεφθεί οικογενειακώς την Ελλάδα για διακοπές αλλά και πως ανυπομονεί να κάνει βόλτες με το αγαπημένο του ποδήλατο στην ελληνική εξοχή.
* Στις 21 Μαΐου του 2016, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι επελέγη ως διάδοχος του Ντέιβιντ Πιρς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Πάιατ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του να κάνει ανέμελα ποδήλατο στο Κίεβο.

Sportin.gr

Φιλικός αγώνας των παλαιμάχων της ΑΕΜ και της «SELECTE» στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821