Δυτική Ελλάδα: «Πνίγηκαν» για άλλη μία φορά Ιτιές και Παραλία (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στο ίδιο έργο θεατές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και μετά από τη βροχόπτωση στις Ιτιές και στην Παραλία Πατρών, ο δρόμος είναι απροσπέλαστος. Αστυνομικοί προειδοποιούν τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα γιατί ακολουθεί…λίμνη και κίνδυνος ατυχήματος.

Τα φρεάτια έχουν βουλώσει, και τα νερά από τις εκβολές του χειμάρρου «Παναγίτσα» που έχει υπερχειλίσει, έχουν καλύψει το ένα ρεύμα της Πατρών Πύργου. Οι κάτοικοι φωνάζουν. Το ένα και μοναδικό φρεάτιο που θα μπορούσε να «τραβήξει» τα νερά έχει βουλώσει και υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να μαζέψει τα φερτά υλικά και να το θέσει πάλι σε λειτουργία.

Ο Ζήνωνας κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοφανείς εικόνες στην Πλαζ της Πάτρας. Εκλεισε ο δρόμος από το ύψος της Κανελλοπούλου, καθώς χιλιάδες πέτρες από την θάλασσα βγήκαν στην στεριά! Από την αρχή της Πλαζ μέχρι και την στροφή στον παλιό φάρο, ο δρόμος έχει γεμίσει πέτρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη ενώ επί τόπου βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος. Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τον χώρο, όμως ζημιές έχουν προκληθεί και στην ακτογραμμή. Δεν αποκλείεται να ληφθούν και μέτρα για την διέλευση των οχημάτων, αφού υπάρχει κίνδυνος καθιζήσεων.

tempo24.gr 

patra-plimmyres2

plaz_petres3

plaz_petres2

patra-plimmuresq

770 αυτοψίες μέχρι στιγμής σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης