ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Ναυαγοσώστες γλίτωσαν ηλικιωμένους που αψήφησαν τα κύματα

Δυτική Ελλάδα: Ναυαγοσώστες γλίτωσαν ηλικιωμένους που αψήφησαν τα κύματα

Δυτική Ελλάδα: Ναυαγοσώστες γλίτωσαν ηλικιωμένους που αψήφησαν τα κύματα

Αψήφησαν την κόκκινη σημαία που υψώθηκε όταν η θάλασσα «αγρίεψε» για τα καλά και μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο έλεος των κυμάτων, κινδυνεύοντας να πνιγούν, κάποιοι ηλικιωμένοι κολυμβητές στην παραλία της Σπιάντζας στην Ηλεία.

Για καλή τους τύχη, δύο ναυαγοσώστες έδωσαν μάχη με τα ισχυρά ρεύματα και κατάφεραν να τους σώσουν. Το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς τα κύματα φουσκώνουν από τα ισχυρά ρεύματα που έρχονται από τον Αλφειό ποταμό.

Οι περισσότεροι που βρίσκονταν στην παραλία το μεσημέρι της Κυριακής συμμορφώθηκαν όταν ο ναυαγοσώστης σήκωσε την κόκκινη σημαία που σημαίνει «Κίνδυνος. Ολοι έξω από το νερό».
Ωστόσο, κάποιοι παράτολμοι ηλικιωμένοι δεν το πρόσεξαν ή υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους και, μόλις η θάλασσα φούσκωσε, στάθηκε αδύνατο να βγουν στην ακτή.

Ο ναυαγοσώστης Σταύρος Κωνσταντίνου έπεσε με θάρρος στη μανιασμένη θάλασσα και κατάφερε να προσεγγίσει τέσσερις γέροντες που κραύγαζαν για βοήθεια.
Αλλος ένας έμπειρος ναυαγοσώστης, ο οποίος γνώριζε από πρώτες βοήθειες, έσωσε έναν άνδρα και τη σύζυγό του, η οποία κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

dete.gr

Γιώργος Βαρεμένος: «Η ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια είναι καλά ζυγισμένη»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr