Στη λίστα των πόλεων με τραγικές επιπτώσεις λόγω αύξησης του καύσωνα το Αγρίνιο

Η Πάτρα και οι υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται σε αυτές στις οποίες σύμφωνα με τη μελέτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της εντεινόμενης αλλαγής του κλίματος.

Σύμφωνα με την έρευνα – συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων της έρευνας του WWF Ελλάς που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών –  η ήδη υπάρχουσα δυσφορία των κατοίκων στις πόλεις πρόκειται να ενταθεί. Οι κάτοικοι πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λαμία και η Λάρισα θα υπόκεινται μέχρι και σε 20 περισσότερες ημέρες καύσωνα.

Από το γεγονός αυτό και μόνο γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη στον κάμπο του Αγρινίου, της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας και αστικών περιοχών που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις εκτάσεις.

Παράλληλα, σε Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η συνολική βροχόπτωση θα μειωθεί, αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά 10-20% οι ακραίες βροχοπτώσεις.

Όπως διευκρινίζεται χωρίς φλυαρίες “αυξάνεται ο κίνδυνος τόσο για πλημμυρικά επεισόδια όσο και για εξάπλωση πυρκαγιών στα περαστικά δάση”. Η έρευνα κάνει λόγο για τις συνέπειες και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή οι μέρες με καύσωνα στους υπό εξέταση τουριστικούς νομούς θα είναι από 5 ως και 15 περισσότερες ενώ θα αυξηθούν περαιτέρω και οι νύχτες όπου η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από τους 20oC, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, όπως η Ρόδος και τα Χανιά.

dete.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες