Δυτική Ελλάδα: Επεσε ο φύλακας των δασών μας – Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού του

Mε το πρώτο φως της ημέρας, πρόκειται να συνεχιστούν σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που κατέπεσε χθες το μεσημέρι στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τον χειριστή του, Παναγιώτη Κεφάλα ο οποίος αγνοείται.
Ο αγνοούμενος είναι απόστρατος μηχανικός αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ξεκίνησε μια πτήση ρουτίνας χθες το μεσημέρι, από την αερολέσχη Μεσολογγίου, για να πετάξει μέχρι την Πάτρα και να γυρίσει πάλι πίσω, με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του.
Ο πιλότος φέρεται να είχε επικοινωνία για τελευταία φορά με τον πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας, στις 12:30 χθες το μεσημέρι.
Στις 13:20 και καθώς δεν είχε επιστρέψει ακόμα στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 οι αρχές τέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης.
Στο μεταξύ, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να είδε την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα, σε απόσταση 1,5 μιλίου από το Κρυονέρι. Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης καθόταν στην άκρη της θάλασσας και είδε το αεροσκάφος να περνά από την περιοχή. Γυρίζοντας το βλέμμα του, είδε το αεροσκάφος να ακουμπάει με το φτερό στην επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια να ανατρέπεται και να χάνεται μέσα στα κύματα.
pelop.gr