Δυτική Ελλάδα: Εκκολαπτόμενη μαστόρισσα αυτοκινήτων ετών… 13!

Στο συνεργείο του πατέρας της περνά με ευχαρίστηση τον ελεύθερο χρόνο της 13χρονη Ιωάννα Κόρδα. Πώς θα σας φαινόταν να πηγαίνετε στο συνεργείο και να περιμένετε… όχι τον μάστορα αλλά τη μαστόρισσα για να σας κάνει το σέρβις; Μην απορήσετε αν το δείτε να συμβαίνει σε μερικά χρόνια στον Πύργο!

Η 13χρονη Ιωάννα Κόρδα διαφέρει λίγο από τα άλλα κορίτσια ως προς τα ενδιαφέροντά της, αφού προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο της τα καλοκαίρια και κατά τις διακοπες των Χριστουγέννω και του Πάσχα στο συνεργείο αυτοκινήτων του πατέρα της, Γιώργου Κόρδα, στον Πύργο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγένννων, η μικρή Ιωάννα φορούσε τη στολή της και πήγαινε από το πρωί στο συνεργείο για να  παρατηρεί τον πατέρα της πώς επιδιορθώνει βλάβες σε αυτοκίνητα, πώς συντηρεί κινητήρες,κλπ

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η μικρή μαστόρισσα μας εξήγησε πώς «κόλλησε» αυτή τη συνήθεια και τι σκέφτεται για το μέλλον της!

«Από μικρή μου άρεσε η δουλειά που κάνει ο μπαμπάς μου. Ερχόμουν στο συνεργείο και έβλεπα που έφτιαχνε τα αυτοκίνητα και συνεχώς τον ρωτούσα για το παραμικρό. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι και να μαθαίνω για όλα, για τον κινητήρα, για τα λάδια, τα φίλτρα κλπ και εδώ και τρία χρόνια περνάω εδώ τη μέρα μου όταν έχουμε καλοκαιρινές διακοπές ή Χριστούγεννα και Πάσχα»,  ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» η 13χρονη Ιωάννα και πρόσθεσε ότι είναι νωρίς ακόμα να αποφασίσει για το επαγγελματικό της μέλλον, αλλά δεν το θεωρεί απίθανο να αναλάβει η ίδια το συνεργείο στο μέλλον.

«Δεν ξέρω, είναι πιθανό να ακολουθήσω το επάγγελμά του πατέρα μου. Τόσο ο ίδιος όσο και η μαμά μου μου έχουν πει να κάνω  αυτό που θέλω και μου αρέσει και να αποφασίσω εγώ η ίδια για το μέλλον μου», είπε επισημαίνοντας ότι τον πρώτο καιρό σε όλους –μικρούς και μεγάλους- φαινόταν ασυνήθιστο.

«Ξέρω ότι ειναι παράξενο για ένα κορίτσι να ασχολείται με τα αυτοκίνητα. Τα αγόρια τον πρώτο καιρό με κορόιδευαν», λέει χαμογελαστή, γνωρίζοντας ότι σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα για αυτοκίνητα από ότι οι συνομήλικοί της!

patrisnews.gr

Mαθήτρια από το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου εκπροσώπησε την Δυτική Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!