Δυτική Ελλάδα: Εικόνες φρίκης – «Καμπάνα» δύο ετών και πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί κακοποιούσε ζώα! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας ο Γ.Δ., που στο κτήμα του στο Ρίο της Αχαΐας το οποίο βρίσκεται κοντά στο καζίνο κακοποιούσε για καιρό δεκάδες ζώα όπως ιπποειδή, κατσίκες, σκυλιά κ.ά. καθώς τα άφηνε χωρίς τροφή με αποτέλεσμα να πεθαίνουν κάποια από την πείνα και τις κακουχίες.

Ο δράστης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, και στη δίκη δεν εμφανίστηκε ούτε η δικηγόρος του! Ενώπιον δικαστών και εισαγγελέα κατέθεσαν μια νεαρή κάτοικος της περιοχής η οποία έβλεπε εδώ και χρόνια την κακοποίηση των ζώων και έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία μόλις ενηλικιώθηκε, ο κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας, ο οποίος έκανε τον σχετικό έλεγχο μετά την καταγγελία που κατέθεσαν στην Αστυνομία αλλά και τρεις ακόμη μάρτυρες.

Από το φωτογραφικό υλικό που είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία και «τράβηξαν» οι αυτόπτες μάρτυρες στις 10 και 11 Νοέμβριου του 2017 έγινε κατανοητό στους δικαστές πόσο τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα, πολλά εκ των οποίων πέθαναν επί χρόνια αβοήθητα και ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες με τον νεκρό άλογο, μόλις τριών ετών που βρέθηκε στο ίδιο  κτήμα το 2012.

Ο κτηνίατρος στην κατάθεση του δήλωσε ότι έχουν επικουρικό ρόλο στις αυτοψίες οι κτηνίατροι σε σχέση με την Αστυνομία, πρόσθεσε ότι δεν διαπίστωσε να υπάρχει κακοποίηση, ούτε στο άλογο  ούτε στον γάιδαρο, ενώ εξήγησε ότι όλα τα ζώα ήταν στα όρια του ανεκτού σε σχέση με την θρεπτική τους κατάσταση.

Καταπέλτης στην κατάθεση της ήταν μία γυναίκα – αυτόπτηες μάρτυρας η οποία περιέγραψε όσα έβλεπε να συμβαίνουν εκεί  και μάλιστα για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τα υπόλοιπα ζώα που βρίσκονται ακόμα σε αυτό το κτήμα θα κατασχεθούν καθώς ο καταδικασθείς δεν μένει στο οίκημα, το οποίο υπάρχει στο εσωτερικό του, αλλά αλλού, και πηγαίνει να τα ταΐσει… όποτε το θυμάται. Η καταδικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιήθηκε εκεί από τον Γ.Δ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες,  οι κότες ήσαν χωρίς νερό και τροφή κλεισμένες μέσα στο ερειπωμένο σπίτι, ο ιδιοκτήτης είχε σκεπάσει το πτώμα του θηλυκού γαϊδουριού  με ένα πλαστικό. Το μαύρο άλογο πέθανε σε ηλικία τριών ετών και παρέμενε άταφο, ένα κριάρι ήταν  δεμένο σε  ένα δέντρο, χωρίς τροφή και νερό μέχρι που πέθανε από την πείνα! Οσο για το βαρελόσκυλο ο Έκτορας δεν ζει πια.

dete.gr

dete.gr

Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)