Δυτική Ελλάδα: Η Εφορία «σκοτώνει» μάνα με 6 παιδιά – Ζει με 700 ευρώ το μήνα και πλέον… δεν έχει ούτε ένα ευρώ!

Σε απόγνωση άνεργη μητέρα έξι παιδιών της οποίας κατάσχεσαν και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους μπαίνουν τα επιδόματα που λαμβάνει για να μεγαλώσει τα έξι της παιδιά, δύο εκ των οποίων είναι με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για την Γεωργία Ζαχιώτη η οποία οφείλει στο ελληνικό δημόσιο 889 ευρώ από δικαστικά έξοδα που δεν είχε πληρώσει όταν είχε μία δικαστική διαμάχη με έτερο πρόσωπο (δεν ήταν κατηγορούμενη).

Η οφειλή «πέρασε» στην εφορία, και η ΔΟΥ κατά την γνωστή της τακτική… προέβη σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών. Ποιων λογαριασμών; Των επιδομάτων 626 ευρώ που κάθε δίμηνο λαμβάνει η κυρία Ζαχιώτη από την Πρόνοια και των 1200 ευρώ που λαμβάνει κάθε τρίμηνο ως επίδομα πολυτέκνου».

Η κυρία Ζαχιώτη είναι διαζευγμένη, ο σύζυγός της δεν δίνει διατροφή και θεωρείται «εξαφανισμένος» και το Υπουργείο οικονομικών με ένα απλό πάτημα κουμπιού, όχι απλά της δέσμευσε το ποσό των 889 ευρώ που όφειλε… αλλά πολλά περισσότερα! Καθώς στην μία Τράπεζα μπήκαν 626 ευρώ, στην άλλη 1200 ευρώ, και όταν πήγε να κάνει ανάληψη την ενημέρωσαν πως… δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ! Δηλαδή της δέσμευσαν 1826 ευρώ για οφειλή… 889 ευρώ! Και όλα αυτά σε μία άνεργη και πολύτεκνη μάνα που πληρώνει ενοίκιο και θα πρέπει να ζήσει τα 6 της παιδιά!

Ποια είναι η λύση; Επειδή κανείς εκ των δύο λογαριασμών δεν ήταν ακατάσχετος, θα πρέπει να πάει στην Τράπεζα να ζητήσει να μεταφερθεί όλο το ποσό της οφειλής της στην Εφορία (χωρίς διακανονισμό) και στη συνέχεια η Εφορία να ειδοποιήσει την Τράπεζα (με την γνωστή γραφειοκρατική καθυστέρηση) πως το ποσό πληρώθηκε και μπορεί να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί! Καίτοι η Εφορία έχει παρανομήσει αφού έχει κατασχέσει ποσό πολύ μεγαλύτερο από την οφειλή της κυρίας Ζαχιώτη. Αν δεν το πράξει, τότε και τα επόμενα χρήματα που θα κατατεθούν σε διάστημα 2 ή 3 μηνών… θα κατασχεθούν!

Η κυρία Ζαχιώτη είναι σε απόγνωση. Ευτυχώς μπορεί και βρίσκει ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά της από την εκκλησία και την γειτονιά! Όμως όπως κατήγγειλε στον «Κόσμο» δεν έχει πάνω της… ούτε 2 ευρώ για μία ανάγκη των παιδιών!

dete.gr

tzortzeta-2

Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Δυτική Ελλάδα