ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΔυτική Ελλάδα: Χιλιάδες αιτήματα για έξοδα κηδείας – Τι συμβαίνει στο ΟΓΑ

Δυτική Ελλάδα: Χιλιάδες αιτήματα για έξοδα κηδείας – Τι συμβαίνει στο ΟΓΑ

Δυτική Ελλάδα: Χιλιάδες αιτήματα για έξοδα κηδείας – Τι συμβαίνει στο ΟΓΑ
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να κόψει τον γόρδιο δεσμό, στο περιφερειακό τμήμα του ΟΓΑ στην Πάτρα και προχώρησε στην έκδοση απόφασης μεταφοράς αρμοδιοτήτων, σε λοιπές περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Δυτική Ελλάδα.
Στόχος η ταχύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων και τον τερματισμό της απίστευτης ταλαιπωρίας των πολιτών.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ με απόφαση η οποία είναι στο στάδιο της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, μετέφερε συνολικά 11.700 εκκρεμή αιτήματα, που αφορούν την υπαγωγή στην ασφάλιση, την απόδοση εξόδων κηδείας, τις μεταβολές στοιχείων μητρώου κ.λπ.
Για την προβληματική κατάσταση που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΓΑ στην Πάτρα, είχε κάνει ερώτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.
Η απάντηση που δίνει ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Μηταράκης είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατούσε, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρχαν, ακόμα και στα πιο απλά αιτήματα πολιτών.

Αυτη την ώρα υπάρχουν 4229 αιτήματα για έξοδα κηδείας και μόλις 27 στις 969 ικανοποιημενες συντάξεις αναπηρίας.

dete.gr

Δυτική Ελλάδα: Στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως 14 Έλληνες – Ανάμεσά τους και ένας από το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr