Δυτική Ελλάδα: Άστεγος έκανε σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πραγματική γροθιά στο στομάχι είναι η εικόνα που αποτύπωσε ο φακός στον Πύργο, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Ένας άστεγος, έχει βρει καταφύγιο σε έναν κάδο σκουπιδιών !!! Εικόνα δύσκολη για μια μικρή επαρχιακή πόλη, ωστόσο τόσο δυνατή που ήδη έχει ενεργοποιήσει αρκετούς πολίτες που θα αναζητήσουν λύση στο θέμα αύριο το πρωί.

Στην πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών, πίσω από το παλιό νοσοκομείο Πύργου, ο εκπαιδευτικός και φωτογράφος Λάμπρος Τσακριλής, αποτύπωσε με την φωτογραφική μηχανή του, την συγκεκριμένη εικόνα.

Στην άκρη την πλατείας σε ένα όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο σημείο, κάποιος άστεγος έχει ρίξει έναν πλαστικό κάδο στο έδαφος και μέσα έχει διαμορφώσει με κουβέρτες το χώρο που κοιμάται. Πάνω από τον κάδο έχει ρίξει νάιλον για να προστατευτεί από τη βροχή, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν χαρτόνια, μια ψησταριά και κάποια είδη που έχει μαζί του ο άστεγος, όπως ένα μπουκάλι νερό.

Αυτός ο άνθρωπος κουλουριάζεται κυριολεκτικά μέσα στον κάδο για να κοιμηθεί… Δεν είναι δυνατόν σε μια πόλη όπως ο Πύργος να υπάρχουν τέτοιες τραγωδίες δίπλα μας… Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας δεν έχουν λάβει γνώσει και ηα κινητοποιηθούν άμεσα μόλις γίνει γνωστό το γεγονός αυτό… Όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι

ilialive.gr

kados-astegos

«Καθαρή… Τρίτη» με βροχές που θα συνεχιστούν για ένα 24ωρο στα Δυτικά