Δυτική Ελλάδα: «Αστακός» το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο! Δίνει εξετάσεις ο ληστής με το καλάσνικοφ!

Ο Βασίλης Δημάκης, ο γνωστός ληστής με καλάσνικοφ, κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Ο βαρυποινίτης, αυτές τις μέρες δίνει προαγωγικές εξετάσεις και μεταφέρεται καθημερινώς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στην Πάτρα προκειμένου να εξεταστεί στο σχολείο στο οποίο έχει εγγραφεί μετά τη μεταφορά του στις φυλακές της Πάτρας.

Αυτές τις μέρες συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr, το σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Βουδ, έχει γίνει «αστακός» από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ώστε ο Δημάκης να φιλοξενηθεί και να φύγει από το χώρο του σχολείου χωρίς απρόοπτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Δημάκης, λήστευε περίπτερα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό και αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των επιχειρηματιών.

Επίσης έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αιματηρά επεισόδια σε βάρος αστυνομικών, ενώ έχει καταδικαστεί και για ληστείες τραπεζών.

Η επιλογή του να συμμετέχει στις προαγωγικές εξετάσεις και να πάρει απολυτήριο, ενεργοποίησε τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου και έτσι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που θα συμβεί και τις επόμενες μέχρι την λήξη των προαγωγικών εξετάσεων, στο σχολικό συγκρότημα της Πλατείας Βουδ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον συνοδεύουν είναι συνεργάσιμος και δεν δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής δοκιμασίας του.

Ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια αφού θεωρείται αρκετά σκληρός ποινικός κρατούμενος και άνθρωπος με πολλές γνωριμίες στον χώρο του κοινού εγκλήματος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι επιτελείς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει αυστηρές εντολές για την φύλαξή του, τόσο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, όσο και κατά την μεταγωγή του από και προς τις φυλακές.