Δυτική Ελλάδα: Απίστευτο! Χωρίς τηλέφωνα ηλικιωμένοι στα χωριά που κάηκαν – Από τον Αύγουστο δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά και τους γιατρούς τους

Από τον Αύγουστο δεν έχουν τηλέφωνα στις ημιορεινές περιοχές που έγιναν στάχτη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη δυτική Αχαΐα.

Συγκεκριμένα στην Άρλα ηλικιωμένοι, που διαμένουν μόνοι τους σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουν ανάγκη την άμεση επικοινωνία με τα παιδιά τους και τους γιατρούς τους, δεν έχουν τηλέφωνα. Αγανακτισμένος πολίτης που μένει και εργάζεται στην Πάτρα, δεν μπορεί από τον Αύγουστο, όπως μας είπε να επικοινωνήσει με τους ηλικιωμένους γονείς του. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κινητά τηλέφωνα ή την τεχνολογία. Ποια τεχνολογία δηλαδή, αφού έχουν ξεμείνει και από αυτή. Το θέμα έχει εξοργίσει τους κατοίκους των καμένων περιοχών. Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και της ύδρευσης είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές, όμως αποκαταστάθηκαν. Οι τηλεπικοινωνίες ακόμη… Για να δούμε με τον νέο χρόνο τί θα φέρει… Το ζήτημα πάντως, παραμένει εξαιρετικά σοβαρό. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί σοβαρή ανάγκη, κυρίως οι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν.

tempo24.gr 

Ξεκινά η κτηματογράφηση στο υπόλοιπο Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας