Δυτική Ελλάδα: Αντιδράσεις από τους ιδιώτες εργαστηριακών Ιατρών για την ομιλία Τσίπρα

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου  Ιδιωτών  Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) διαμαρτύρονται έντονα για τις  δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του  στην ΕΡΤ3  στις 23/6 για τις κινητοποιήσεις και  τα αιτήματα του εργαστηριακού κλάδου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η  αναφορά του πρωθυπουργού  δηλώνει  είτε  απαράδεκτη  άγνοια  για  ένα   πρωταρχικό ζήτημα στο χώρο της Υγείας    είτε  σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας.

Καλούμε τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει  τις  παραπλανητικές δηλώσεις περί χρημάτων που ζητούνται  «μπροστά»  και  « που δεν μας ανήκουν » γιατί  γνωρίζει πολύ καλά και ότι καθυστερημένα γίνεται η αποπληρωμή των εκτελεσθέντων   υποκοστολογηθέντων και κουρεμένων με clawbackπαραπεμπτικών και  ότι τα χρήματα  που ζητούμε είναι τα δεδουλευμένα του εργαστηριακού κλάδου  που    αντιστοιχούν στα εκτός κλειστού  προυπολογισμού παραπεμπτικά  τα οποία το κράτος αρνείται να  αποζημιώσει αλλά απαιτεί  να εκτελούνται στο όνομα  μιας  κοινωνικής  πολιτικής  με εργαστηριακή χρηματοδότηση.

Είναι και οι εργαστηριακοί γιατροί  Έλληνες πολίτες των οποίων τα δικαιώματα καταστρατηγούνται κατάφωρα και ως μέρος των πολλών  με επιρροή οικονομική και κοινωνική  στην ελληνική κοινωνία καλούμε τον πρωθυπουργό αφού δεν μπόρεσε ως τώρα να κάνει το δίκαιο μας πράξη ,τουλάχιστον να μην προσβάλει  με τέτοιες ανυπόστατες δηλώσεις  τον κλάδο που στηρίζει  την ΠΦΥ και προσφέρει  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας  στο 95% του ελληνικού λαού.

Για το Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Η Πρόεδρος                       Η Γ.Γραμματέας

Κώτσα Κυριακή                 Ράλλη Ιωάννα

Πρέβεζα: Τέσσερις πυρκαγιές σε δύο ώρες! – Στις φλόγες Ι.Χ.