Δυτική Ελλάδα: Ανάσα δροσιάς από σήμερα – Νέο κύμα ζέστης από τον Δεκαπενταύγουστο

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς θα πάρει «ανάσα» δροσιάς μετά τις συνεχόμενες θερμοκρασίες σε όρια καύσωνα για αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με το meteo.gr, περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος 

Χάρτης 1: Με λευκά βέλη αποτυπώνεται η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων το μεσημέρι Κυριακής 13/08 και με μαύρες καμπύλες η ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη θάλασσας.

xartis1

Παράλληλα θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως δείχνουν οι παρακάτω χάρτες (Χάρτης 2 & 3).

xartis3

Χάρτες απόκλισης της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 το μεσημέρι του Σαββάτου (Χάρτης 2) και το μεσημέρι της Κυριακής 13/08 (Χάρτης 3).

Στην Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους.

patrastimes.gr

Ιόνια Οδός: Αυξημένη η κίνηση για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)