Δυτική Ελλάδα: 90χρονος βρήκε «καταφύγιο» στο νοσοκομείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μόνος, αβοήθητος, ξεχασμένος από όλους και από όλα, νοσηλεύεταιστο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τις τελευταίες ημέρες ένας 90χρονος και ήδη κινήθηκε η διαδικασία από την διοίκηση για να βρεθεί τρόπος να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα, προκειμένου να ζήσει με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο 90χρονος διαμένει μόνος, χωρίς να έχει κάποιον να τον φροντίσει, σε κατοικία λίγο πιο έξω από την Αμαλιάδα. Ο ίδιος δυσκολεύεται να συντηρηθεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας γείτονας ήταν αυτός που είχε ευαισθητοποιηθεί και του πήγαινε ένα πιάτο φαγητό μέχρι πρόσφατα για να μην πεθάνει από την ασιτία, αφού δεν ενδιαφερόταν κανένας άλλος.

kliniris Υποβλήθηκε σε εξετάσεις
Την περασμένη Παρασκευή ο γείτονας ήταν αυτός που κινητοποιήθηκε για την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν μπροστά από μία δύσκολη κατάσταση, καθώς ήταν εμφανές ότι ο γέροντας δεν είχε δεχτεί καμία φροντίδα και ήταν καταβεβλημένος και ανήμπορος να συντηρήσει τον εαυτό του.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ο ηλικιωμένος δέχτηκε φροντίδα, μάλιστα γιατρός φρόντισε ακόμη και να τον κουρέψει, και εν συνεχεία υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις.

Προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις και υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία.

Ευαισθητοποίηση
Μετά το πέρας των εξετάσεων ο 90χρονος μεταφέρθηκε εκ νέου με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε και από τις εξετάσεις του, δεν συντρέχει λόγος νοσηλείας. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος δεν μπορεί αν φροντίσει τον εαυτό του, ουδείς έχει ενδιαφερθεί γι’ αυτόν και φυσικά δεν μπορούσε να μείνει μόνος και αβοήθητος.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου Αμαλιάδας υπήρξε ευαισθητοποίηση για το θέμα και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο 90χρονος παραμένει στην μονάδα βραχείας νοσηλείας, όπου παρακολουθείται από γιατρούς του παθολογικού τομέα και παράλληλα δέχεται την φροντίδα του προσωπικού μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λέντζα, ο οποίος δήλωσε ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν για την οικογενειακή κατάσταση του ηλικιωμένου είναι συγκεχυμένες, η ουσία ωστόσο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς γι’ αυτόν, πλην ενός γείτονα που κάνει ότι μπορεί. Έτσι, ο κ. Λέντζας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, απέστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Αμαλιάδας στο οποίο ενημερώνει για την συγκεκριμένη περίπτωση και ζητεί να ληφθεί μέριμνα προκειμένου ο ηλικιωμένος να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα.

«Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δείξει ευαισθησία και κάνουμε ότι μπορούμε, προσέχουμε τον ηλικιωμένο, τον ταΐζουμε, του κάνουμε εξετάσεις, τον φροντίζουμε, ωστόσο δεν μπορεί να παραμείνει επ’ άπειρον στο Νοσοκομείο αφού δεν συντρέχει ιατρικός λόγος. Κινήσαμε λοιπόν την διαδικασία για να παρέμβει η Εισαγγελέας και να βρεθεί μία λύση ώστε να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα» δήλωσε ο κ. Λέντζας και πλέον αναμένεται παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής.

πηγή: patrisnews.com

Δυτική Ελλάδα: Μαζεύουν τα σπασμένα – Σε κατάστημα κατέληξε αυτοκίνητο τα ξημερώματα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)