Δυτική Ελλάδα: 13 χρόνια φυλάκιση σε βιαστή ανήλικου αυτιστικού κοριτσιού – Του είχαν αναθέσει να το προσέχει

13 χρόνια θα περάσει στην φυλακή ο βιαστής ενός ανήλικου κοριτσιού.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, καταδίκασε τον 54χρονο για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση και ασέλγεια ενός ανήλικου αυτιστικού κοριτσιού, που είχε αναλάβει να προσέχει.

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Πύργου σε 37 χρόνια κάθειρξη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2016, όταν οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού, κατήγγειλαν τον βιασμό του παιδιού τους στις Αστυνομικές Αρχές, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον κατηγορούμενο, που μέχρι τότε ήταν φίλος της μητέρας.
Το ανήλικο κορίτσι, ανέφερε αρχικά το περιστατικό του βιασμού του, στους εκπαιδευτές του ΚΕΔΔΥ Αχαΐας (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης, όπου αξιολογούνται παιδιά για Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες).

Η υπόθεση του βιασμού, φέρεται να συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο κατηγορούμενος, είχε το παιδί στο σπίτι του για τουλάχιστον τρεις φορές, επειδή η μητέρα του και ο πατέρας του εργάζονταν. Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε και σήμερα ότι είναι αθώος, ενώ ο συνήγορός του αμφισβήτησε τις καταθέσεις των γονέων και του παιδιού.

tempo24.gr

Δυτική Ελλάδα: «Έφυγε» στα 60 του χρόνια ο Βασίλης Ρηγόπουλος