Δυτική Ελλάδα: Γιατί συνελήφθη και άλλος μαθητής για την επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τι προηγήθηκε του περιστατικού

Ένας ακόμα 15χρονος, μαθητής της Α’ Λυκείου, εμπλέκεται στην υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου με μαχαίρι, που σημειώθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στο σχολικό συγκρότημα της Ανθούπολης στην Πάτρα, έναντι του Α’ Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο ανήλικος που έχει συγγενική σχέση με τον 14χρονο δράστη, μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου, συνελήφθη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Ο 15χρονος, αμέσως μετά το περιστατικό, φρόντισε να απομακρύνει και να κρύψει τον πτυσσόμενο σουγιά, από το σημείο της επίθεσης, τον οποιο στη συνέχεια βρήκαν στο πλαίσιο των ερευνών, οι Αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα ο 14χρονος δράστης, κρατείτο στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα, για πρόκληση θανατηφόρου βλάβης, ενώ το θύμα 15 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου, διεκομίσθει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει τραύμα στην ωμοπλάτη. Ο ανήλικος παραμένει για νοσηλεία και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ενδεχομένως να λάβει εξιτήριο και εντός της ημέρας.

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, συνελήφθησαν και οι γονείς του 14χρονου. Με απόφαση του Εισαγγελέα, όλοι οι συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί δικάσιμος για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θύμα και θύτης που διατηρουσαν φιλικές σχέσεις, ενώ βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, διαπληκτίστηκαν αρχικά λεκτικά, με μαρτυρίες να θέλουν της επίθσης να προηγήθηκε και χειροδικία μεταξύ τους. Το επεισόδιο φάνηκε να λήγει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, όταν όμως ο 15χρονος απομακρύνθηκε και γύρισε την πλάτη του στον 14χρονο τότε εκείνος, έβγαλε τον σουγιά και τον τραυμάτισε την ωμοπλάτη.

Η αιτία του κακού φαίνεται πως ήταν οι οπαδικές διαφορές των δυο μαθητών

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

tempo24.news

Δυτική Ελλάδα: Σε δεύτερο βαθμό τη Δευτέρα η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο στο μόλο Αγίου Νικολάου