Δυτική Ελλάδα: 30 σκυλιά και 11 γάτες, σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι σε δύο βανάκια – Κατασχέθηκαν για παράνομη εμπορία-εξαγωγή από την χώρα

Τριάντα σκυλιά  και έντεκα γάτες είναι εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Πάτρας τα τελευταία δύο 24ωρα, μετά τον εντοπισμό τους μέσα σε δύο βαν, με τα οποία επιχειρήθηκε να περάσουν  στην  Ευρώπη με στόχο την εμπορία τους.

Η κατάσχεση των ζώων από τους λιμενικούς, έφερε στο προσκήνιο ένα σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά στην ανυπαρξία χώρων φιλοξενίας στην Πάτρα, αδέσποτων ζώων και διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων .

.Να σημειωθεί ότι τα ζώα φυλάσσονται κάτω από άσχημες συνθήκες σε χώρο μέσα στο λιμάνι ενώ από την συγκεκριμένη υπηρεσία αναζητείται κέντρο φιλοξενίας προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ζώα εκεί. Ωστόσο στην Πάτρα δεν υπάρχει τέτοια μονάδα , με αποτέλεσμα τα ζώα να παραμένουν σε χώρο που δεν επαρκεί με το λιμενικό να αναζητεί ξενώνα ζώων σε άλλη πόλη . Το πρόβλημα ανέδειξε  με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η αδιαφορία του Δήμου Πατρέων προκαλεί αδιέξοδα στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Χθές και σήμερα 24-25 Ιανουαρίου 30 σκυλιά και 8-11 γάτες κατασχέθηκαν για παράνομη εμπορία-εξαγωγή από την χώρα σε 2 βανάκια. Το λιμενικό της Πάτρας τα έχει προσωρινά στο λιμάνι σε ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης. Ο ιδιωτικός φορέας φιλοξενίας της Πάτρας δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 5 σκυλάκια. Αναζητείται πανσιόν ζώων στην Αθήνα να τα φιλοξενήσει! Ο Δήμος οφείλει να πληρώσει τα έξοδα βάση του νόμου. Η αδιαφορία, η έλλειψη υποδομών και κέντρου περίθαλψης, (ενώ τα χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα στην περιφέρεια από τον Σεπτέμβρη) μας εκθέτουν ως πόλη. Θα γίνουμε διεθνής περίγελος κ Πελετίδη!  Επιτέλους ας αναχθούμε ως πόλη στο επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού. Στην προηγούμενη διαμαρτυρία (προ τριμήνου) όπου συμμετείχαμε σας είχαμε θέσει προ των ευθυνών σας. Αποδείχθηκε ότι είστε αμετανόητοι και  κατώτεροι των περιστάσεων. Ενώ διαθέτετε τεράστιο αριθμό ακινήτων και οικοπέδων δεν έχετε διαθέσει ούτε ένα για την λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας και δράσεις εμβολιασμού και νόμιμης υιοθεσίας. Βαθύτατα λυπημένος για την στάση σας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος».

temponews.gr

Προσοχή αν σας καλέσουν και σας πουν ότι το παιδί σας είχε ατύχημα…