Δυτική Ελλάδα: Ποιος επώνυμος χάνει την περιουσία του (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

H Πάτρα ‘φιγουράρει» μεταξύ των περιοχών της χώρας στις οποίες πλούσιοι και επώνυμοι κατά την περίοδο της παντοκρατορίας τους απέκτησαν ακίνητα , τα οποία όταν ήρθε η κατάρρευση , εκποιούνται ηλεκτρονικά από τράπεζες λόγω οφειλών προς αυτές, έναντι πινακίου φακής.

Ένα από αυτά βρίσκεται στη θέση Καμίνια και είναι ιδιοκτησίας Γιώργου Πετζετάκι, ενός εκ των γόνων της οικογενείας η οποία αποτελούσε κάποτε το σημείο αναφοράς της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

petzetakis

Κάποτε ήταν το σύμβολο του ελληνικού επιχειρείν, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, μια εταιρία ζηλευτή με πορεία που είχε αφήσει άφωνους τους ανταγωνιστές της. Σήμερα, σχεδόν τίποτε δεν έχει απομείνει από τον όμιλο-κολοσσό που έστησε ο δαιμόνιος Αριστόβουλος Πετζετάκις, ένας επιχειρηματίας με οξύτατη αντίληψη. Ο γιος του Γιώργος που τον διαδέχτηκε στην «Πετζετάκις» μετά τον αιφνίδιο θάνατό του δεν αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής της εντυπωσιακής διαδρομής που είχε διανύσει η εταιρία στα χέρια του πατέρα του. Ασχολιόταν περισσότερο με τις ειδυλλιακές ηλιόλουστες ημέρες στη Φλόριντα. Εκεί όπου διατηρούσε μια έπαυλη 1500 τ.μ. την οποία πούλησε το 2011, λίγες εβδομάδες μετά την σύλλληψή του για χρέη προς το δημόσιο, όταν πλέον η εταιρία όδευε προς το λουκέτο.

Με συσσωρευμένες οφειλές που ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Πετζετάκις βγήκαν στο σφυρί. Το εργοστάσιο του Πετζετάκι είχε βγει πέρυσι σε πλειστηριασμό. Από την τεράστια περιουσία της οικογένειας το μόνο που απέμεινε είναι ένα αγροτεμάχιο στα Βραχναίικα Πατρών, που εκπλειστηριάζεται.

Βγαίνει για δεύτερη φορά σε πλειστηριασμό στις 29 Νοεμβρίου, αφού ο πρώτος που διεξήχθη πέρυσι κηρύχθηκε άγονος με τίμημα 88.000 ευρώ για τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Είναι ό,τι απέμεινε από έναν κραταιό κάποτε όμιλο που έστησε ένας ευφυέστατος άνθρωπος .

ergostasio

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Αγρίνιο: Κινητοποίηση εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)