Δυναμική παρουσία Αιτωλοακαρνάνων αγροτών στην Αθήνα!

Απέφυγαν τα επεισόδια οι αγρότες από την περιοχή και έφτασαν όλοι στο Σύνταγμα παρά τον αρχικό τους «εγκλωβισμό» από την ΕΛ.ΑΣ στο Χαϊδάρι! 

 

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών στο Πανελλαδικό Παναγροτικό Συλλαλητήριο των Αθηνών. Χθες το πρωί, αναχώρησαν από όλα τα μπλόκα του νομού, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τα χωριά της Παραχελωίτιδας, περισσότεροι από 2.000 αγρότες, οι οποίοι θα ενίσχυαν τους συναδέλφους τους που είχαν φτάσει στην Αθήνα νωρίτερα το πρωί.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας δεν είχαν ανάμειξη σε κανένα επεισόδιο και φάνηκαν περισσότερο τυχεροί από άλλους συναδέλφους τους από άλλα σημεία της Δυτικής Ελλάδας. Αν και κατά την άφιξή τους η Αστυνομία τους «μπλόκαρε» στο Χαϊδάρι, αρκετή ώρα αργότερα κατέβηκαν από τα λεωφορεία τους, «σκόρπισαν» και πέρασαν με τα πόδια από τα επεισόδια κατευθυνόμενοι στο μετρό, με το οποίο έφτασαν μάλιστα στο Σύνταγμα! Άλλοι, ανέμεναν να περάσουν οι δύσκολες ώρες 1χλμ πριν το Χαϊδάρι, με αποτέλεσμα αφού τα πνεύματα ηρέμησαν να κατευθυνθούν και αυτοί με την σειρά τους στο μετρό, ενώ άλλη ομάδα αγροτών έφυγε μέσω της Αττικής Οδού, χωρίς ωστόσο να συναντήσουν στην πορεία τους αστυνομικά εμπόδια!

Πέραν αυτών, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στη διαδρομή τους, εν αντιθέσει με τους αγρότες της Νίκαιας και της Πελοποννήσου, που σε μικρή απόσταση από το μπλόκο τους, τα ξημερώματα που αναχώρησαν, συνάντησαν «μπλόκο» με περιπολικά, το οποίο τελικά «άνοιξε» και τους άφησε να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Αθήνα, κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης!

Εκτός των 15 λεωφορείων που αναχώρησαν οργανωμένα από την περιοχή, αγρότες χρησιμοποίησαν για την μετακίνησή τους, τόσο αγροτικά αυτοκίνητα, όσο και Ι.Χ! Ακόμη, να επισημάνουμε πως μόνο από την Κρήτη αποβιβάστηκαν στον Πειραιά χθες νωρίς το πρωί από δύο πλοία τουλάχιστον 4.000 αγρότες. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιρρίου – Ιωαννίνων θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας μέχρι την αυριανή επιστροφή των αγροτών από την πρωτεύουσα. Αύριο οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων της περιοχής αναμένεται να συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Πάντως όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι αποκλεισμοί των Εθνικών Οδών και τα μπλόκα θα συνεχιστούν.

 

Κων/νος Χονδρός