Δυτική Ελλάδα Ελλάδα: Πώς η οικονομική στενότητα απειλεί τα κοπάδια και οι φόβοι για φορολογία σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων μέσω τσιπ

Η οικονομική στενότητα έχει πολλαπλές παρενέργειες που διακρίνονται και στην εκτροφή ζώων. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη ειδικά στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, όπου η οικονομική δυσκολία των νοικοκυριών είναι πιο έντονη , κτηνοτρόφοι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φάρμακα απαραίτητα για την υγεία των κοπαδιών τους, ενώ κτηνίατροι, που επιβαρύνονται διαρκώς με φορολογία κλπ απορροφούν τις αυξήσεις ΦΠΑ και πολλές φορές επί της ουσίας δεν αμοίβονται για την εργασία τους. Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια ο όγκος της δουλειάς τους έχει μειωθεί αρκετά.

Η κ. Τραχήλη τονίζει ότι με την κατάσταση που διαμορφώνεται υπάρχει κίνδυνος για την κατάσταση υγείας των κοπαδιών που μπορεί να απειλήσει κατ΄επέκταση και τη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα έχει μειωθεί αρκετά και ο αριθμός των ιδιοκτητών κατοικιδίων,  που τοποθετούν τσιπ στα ζώα τους, όπως προβλέπεται από τον νόμο και θεωρεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα το κόστος.

Αυτό ωστόσο που θίγει είναι το ζήτημα που έχει να κάνει με το γεγονός ότι στη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί και πλέον δεν χειρίζεται ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος , αλλά έχει «περάσει» στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . «Από τον σχετικό νόμο πουθενά δεν προβλέπεται η καταγραφή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ του ιδιοκτήτη του ζώου, αυτό μπήκε παράνομα στην πορεία. Έχουμε κάνει αναφορές στη δικαιοσύνη και έχουμε ενημερώσει φορείς και συλλόγους που τους αφορά. Θεωρούμε ότι αυτό θα μπορούσε σε δεδομένη στιγμή να οδηγήσει σε φορολογία ιδιοκτήτες ζώων», εξηγεί η κ. Τραχήλη.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ναυπακτίας για την τιμολογιακή πολιτική Γέφυρας

www.thebest.gr