Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Αιτωλοακαρνανίας

Σειρά συσκέψεων στο Αγρίνιο

2 ergatiko kenro
Από αριστερά Μανώλης Ραλάκης, Γιώργος Δημητρουλής, Τασία Μαργάρα, Διονύσης Σβορώνος

Τα προβλήματα των συνταξιούχων μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, όπως επίσης και η οργάνωση της πάλης, ήταν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εκπρόσωποι των σωματείων των συνταξιούχων, κατόπιν πρωτοβουλίας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, το απόγευμα της Δευτέρας. Η στόχευση των συναντήσεων που πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι γίνεται με αφορμή τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπως και στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλη Ραλάκη και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύση Σβορώνο.

Πέραν των κ.κ. Ραλάκη και Σβορώνου, μίλησαν ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Δημητρουλής, η Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Τασία Μαργάρα και ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Εμπόρων Κωνσταντίνος Στραβοδήμος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επίθεση του κεφαλαίου, το οποίο ζητάει μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξέτασαν τη στάση τους κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, στάση μέσω της οποίας όλοι οι συνταξιούχοι απαιτούν την ανακεφαλοποίηση των ταμείων τους, την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωναν επί δεκαετίες και άρπαξε το εγχώριο κεφάλαιο και η Ε.Ε. και δημόσια και δωρεάν υγεία.

«Διαλύονται η περίθαλψη, οι συντάξεις ενώ το κοινωνικό κράτος καταρρέει. Απαιτούμε την 13η και 14η σύνταξη. Είναι πληρωμένα χρήματα από εμάς τους ίδιους. Δεν το ανεχόμαστε άλλο αυτό που συμβαίνει. Είναι κλοπή. Ο ΟΑΕΕ λ.χ. είχε απόθεμα 4,2 δις. και μπήκε στο νέο σύστημα με έλλειμμα ύψους 1 δις. Ζούμε την ολική καταστροφή της Ελλάδας. Οι κυβερνητικοί είναι αδιάφοροι και τα προβλήματά μας συνεχώς διογκώνονται. Μας οδηγούν στον ωκεανό χωρίς να ξέρουμε κολύμπι. Έχουμε για όλους τους παραπάνω λόγους να υποβάλουμε κάποια ερωτήματα στους κυβερνητικούς. Οι γονείς τους θα ζούσαν με 300 ευρώ το μήνα; Που πήγε η υπεραξία του παραγόμενου πλούτου από τα προηγούμενα 40 χρόνια; Η ίδια αισχρότητα που ονομάζεται πολιτική και παροχή υγείας συνεχίζεται, τα πρόσωπα άλλαξαν, αν και τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο» ανέφεραν οι συνταξιούχοι.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

1 ergatiko kentro
Από την συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Μεγάλη φωτιά στην Κυρά Βγένα Αγρινίου – Μάχη και από αέρος!