Στους δρόμους του Αγρινίου οι συνταξιούχοι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν συνταξιούχοι από 7 σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας και του Ευπαλίου Φωκίδας  

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συνταξιούχοι της χώρας εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών που έχουν υποστεί. Για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, με την συμμετοχή συνταξιούχων από 7 σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και συνταξιούχων από το Ευπάλιο Φωκίδας!

Το αρχικό μήνυμα της συγκέντρωσης έδωσε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρης Τσούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Βασίλης Νικάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας Δημήτρης Αρσένης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου και Περιχώρων Νίκος Κασαβέτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων ΤΑΕ – ΟΑΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Στραβοδήμος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Δήμος Κουμπούρης.

Πέραν του ουσιαστικού και πολιτικού μηνύματος στην κινητοποίηση έγινε ακόμη μια φορά κάλεσμα για την περεταίρω διεύρυνση των σωματείων, ώστε να ισχυροποιηθεί περισσότερο η μάχη για την επόμενη μέρα. «Προλάβαμε μια κοινωνία με δικαιώματα και το ερώτημα που μας βασανίζει είναι τι κοινωνία θα παραδώσουμε στη νέα γενιά; Θέλουμε δουλειά με αξιοπρέπεια και ασφάλιση. Ακούμε τον Πρωθυπουργό να μιλάει για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Έξοδος για εμάς είναι η επιστροφή των χρημάτων μας και η κατάργηση των μέτρων. Όλα τα υπόλοιπα είναι «να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλείψω λάδι», γιατί πέραν των ωραίων λόγων δεν είδαμε πουθενά ελάφρυνση και το ΕΚΑΣ από το 2019 καταργείται» ειπώθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία.

sintaxiouxoi (10)

sintaxiouxoi (7)

sintaxiouxoi (8)

sintaxiouxoi (9)

sintaxiouxoi (1)

sintaxiouxoi (2)

sintaxiouxoi (3)

sintaxiouxoi (4)

sintaxiouxoi (5)

Μεσολόγγι: Σύλληψη 13χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών!