Οι δράσεις της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»

Η Οργανωτική Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» ανακοινώνει τα παρακάτω σε σχέση με την λειτουργία της Σχολής:

  • Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 18.00 θα γίνει η προγραμματισμένη εισήγηση με θέμα «Εντάσσοντας την οικονομική ιστορία της Δυτικής Στερεάς στη μεγάλη αφήγηση της ιστορίας» από τον Βασίλειο Πατρώνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
  • Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 18.00 ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, τιμά τη Σχολή με την παρουσία του και θα κάνει την εισήγησή του σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα “AQUIS SUBMERSUS”.
  • Η προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου 2016 εκδήλωση με θέμα «Νυκτερινό Σχολείο: Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ» μετατίθεται για τις 16 Μαρτίου 2016, αφού η ομάδα γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της στις 9 Μαρτίου και εκείνη την ημέρα προγραμματίζει αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.
  • Οι δύο προαναγγελθέντες αρχαιολογικοί περίπατοι με ξενάγηση θα γίνουν, ο πρώτος την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην Αρχαία Πλευρώνα και ώρες 10.30 με 14.00 και ο δεύτερος την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις Οινιάδες και ώρες 10.30 με 16.00. Στους περιπάτους μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη της Σχολής δωρεάν και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί με εισιτήριο 5 €. Για συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην γραμματεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στον τρίτο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου και στο τηλέφωνο 2641024767, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι 5 ημέρες πριν τις προγραμματισμένες ημερομηνίες αναχώρησης.

Παράλληλα προγραμματίζονται κάποιες άλλες ειδικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι οποίες θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον.