Σειρά δράσεων από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία του

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια κοινωνική δομή που λειτουργεί στο Αγρίνιο από το καλοκαίρι και εστιάζει στην υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα που πλήττονται από φτώχεια, ανέργους, μετανάστες, ΡΟΜΑ και άτομα με ειδικές ανάγκες. Χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό και ειδικό διαμεσολαβητή, ο κάθε ενδιαφερόμενος που ανήκει σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο, μπορεί δωρεάν να έχει πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας, να υποστηριχθεί καταλλήλως στην υποβολή αιτήσεων και στην ένταξή του σε προγράμματα όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το ΤΕΒΑ κ.α. Επίσης, μέσω του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταγραφεί στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα ή να διαθέτει ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, επίσης δωρεάν.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή:

«Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την διασύνδεση των πολιτών με όλους τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό ή και εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης να ενημερώσει και να παρακινήσει την τοπική κοινωνία. Το Κέντρο Κοινότητας αναλαμβάνει την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου, τη διασύνδεση με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, τη συνεργασία και την παραπομπή των αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης, τη συγκέντρωση και την διανομή βασικών αγαθών, την ανάπτυξη του δικτύου εθελοντισμού και την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου».

kentro koinotitas agrinio kalantzis

Στη φωτογραφία ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής με στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου           

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και οι υπηρεσίες που παρέχει έχουν ως στόχευση την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου είναι 26413 63541 – 63457 και email kentrokoinothtas@agrinio.gr. Το ωράριο λειτουργίας του είναι από 7 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, ενώ στεγάζεται στις υπηρεσίες του Δήμου στα παλιά ΚΤΕΛ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Fashion Day στο Αγρίνιο