«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο του περιφερειακού Τύπου. Έφυγε απόψε από τη ζωή ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας.

Από το 1986 ως το 2011 είχε την έκδοση της Πελοποννήσου μαζί με την σύζυγό του Νανά ο Σπύρος Δούκας άφησε εποχή για το ήθος και την αξιοπρέπειά του σφραγίζοντας την εφημερίδα αλλά και τις αναμνήσεις όσων είχαν τη τύχη να δουλέψουν μαζί του.

Ήταν εκ των ιδρυτικών μελών  του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Ο Σπύρος Δούκας έφυγε αιφνιδίως από την ζωή στο σπίτι του στις 8:40 το βράδυ της Τρίτης, μετά από αδιαθεσία, προδομένος από την καρδιά του στα 90 του χρόνια.

Ο Σπύρος Δούκας ήταν γεννημένος στην Κέρκυρα και έτρεφε μεγάλη αγάπη για το νησί των Φαιάκων. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα παρασημοφορήθηκε.
Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.
Μετά το γάμο του με τη Νανά Δούκα, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού.
Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας και ταυτόχρονα την βαριά ευθύνη να την καθοδηγήσει στο μέλλον. Επί των ημερών του, μέχρι και το 2011, η «Πελοπόννησος» γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία του εκδότη, ο οποίος ξεχώρισε για τις αρετές και τις ικανότητές του στον περιφερειακό και εθνικό Τύπο.
Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το 2000, το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», στη μνήμη της κόρης τους, με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στήριξε δεκάδες φορείς.
Ήταν στο πλευρό των ανθρώπων της εφημερίδας μέχρι και το τέλος της ζωής του, δίνοντας πάντα φιλικές και πολύτιμες συμβουλές από την πολυετή εμπειρία του στον Τύπο.

Η φωτογραφία είναι της Πάκης Καραλή, κόρης του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιάννη Καραλή! Πάτρα 1956.!Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από τον γάμο των εκδοτών της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρου και Νανάς Δούκα. Δίπλα στους νεόνυμφους οι Γιάννης και Γιώτα Καραλή και οι κουμπάροι τους Κώστας και Γιώτα (Εύα) Παπαγγελούτσου.

tempo24.news

Άστατος σήμερα ο καιρός