Δώρο γενεθλίων!

Σημαντικά έργα τα οποία θα ολοκληρώσουν την εικόνα του γηπέδου είναι προ των πυλών με τη συμπλήρωση 93 από την ίδρυση του Παναιτωλικού. Οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για την εξασφάλιση πόρων για την πραγματοποίησή του, φαίνεται να βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο.

Από πλευράς της ΠΑΕ έχει γίνει η απαραίτητη… προεργασία (σχέδια, μελέτες κλπ) που έχουν τρία σκέλη:

  1. Την επέκταση του άνω διαζώματος σε όλο το μήκος της μικρής κερκίδας και στη συνέχεια την τοποθέτηση σκέπαστρου. Έτσι όλο το γήπεδο πλέον θα είναι στεγασμένο.
  2. Την αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου στην οδό Προυσιωτίσσης και την κατασκευή χώρων και αίθουσας εκδηλώσεων κάτω από το πέταλο.
  3. Την δημιουργία Μουσείου Παναιτωλικού στον χώρο που στεγάζονται σήμερα τα γραφεία κάτω από τη μεγάλη κερκίδα.

Η συνολική πρόταση που έχει καταθέσει ο Παναιτωλικός θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοινώθηκε: Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ», Π/Υ #1.537.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

Είναι γνωστό ότι από το 2005 που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Φώτης Κωστούλας, διέθεσε από την τσέπη του για την αναμόρφωση του γηπέδου (που μάλιστα δεν του ανήκει) πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα η πολιτεία ή άλλοι φορείς τα προηγούμενα 80 χρόνια! Τώρα ήρθε η σειρά της πολιτείας (μέσω της Περιφέρειας) να κάνει το καθήκον της, βάζοντας την τελευταία πινελιά σε ένα γήπεδο που είναι ήδη στολίδι.

Αλλά (πέραν των άλλων) να γίνει πραγματικότητα ο στόχος που είχε μπει για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου της ιστορίας του Παναιτωλικού, που κανένας άλλος Σύλλογος στη χώρα μας δεν διαθέτει.

agrinio – sports.gr

Σκόραρε με την Εθνική Παίδων ο Καινουργιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Σοροβός