Δυτική Ελλάδα: Ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση σε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ)

Η προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων οχημάτων, υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένων και κατασκευασμένων αποκλειστικά από φοιτητές, που έχει αποσπάσει δύο πρώτα βραβεία σε αντίστοιχους διαγωνισμούς μεταξύ παγκοσμίου φήμης Πανεπιστημίων, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και  Περιβάλλοντος Νίκου Μπαλαμπάνη με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Δημήτρη Μούρτζη Διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων – Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη,  την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στην οποία παρευρέθηκαν ακόμη οι φοιτητές  Κωνσταντίνος Μπαρής και Χάρης Μπίκας, υπεύθυνοι της ομάδας Formula Student “UoP Racing”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη τον Καθηγητή και την Ομάδα του, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Ενεργειακής Περιφέρειας» για την ηλεκτροκίνηση και την ενθάρρυνση παρόμοιων εγχειρημάτων.

mpalampanis

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στους χώρους του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών για επίδειξη των πρωτοποριακών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας  σε θέματα ηλεκτροκίνησης  και «έξυπνων» εφαρμογών μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και  Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπασταματίου.

Πρεμιέρα την 1η Ιουλίου για Παναιτωλικό