ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Ξεκάθαρος εμπρησμός στη Στροφυλιά – «Βάλθηκαν να την κάψουν», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής

Δυτική Ελλάδα: Ξεκάθαρος εμπρησμός στη Στροφυλιά – «Βάλθηκαν να την κάψουν», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής

Δυτική Ελλάδα: Ξεκάθαρος εμπρησμός στη Στροφυλιά – «Βάλθηκαν να την κάψουν», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής
Βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζουν ήδη την πρώτη και πιο επικίνδυνη πυρκαγιά της περιόδου και μάλιστα στην προστατευόμενη δασική περιοχή της Στροφυλιάς. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 4 το απόγευμα μέσα στον πυρήνα το δάσους, σε απροσπέλαστο σημείο, στην πλευρά του Κουνουπελίου, γεγονός που αμέσως προκάλεσε υποψίες για εμπρησμό. «Βάλθηκαν να την κάψουν» είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας ξεκάθαρα για εμπρησμό.
Στο σημείο βρίσκονταν χθες δεκάδες πυροσβέστες με 25 οχήματα της Πυροσβεστικής, υδροφόρες και άλλα μέσα που διέθεσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας.
Ένα αεροσκάφος τύπου καναντέρ που ξεκίνησε από την Ελευσίνα, επέστρεψε πίσω, ενώ για μια περίπου ώρα επιχείρησαν από αέρος δύο αεροσκάφη που κατέφθασαν από τη Θεσσαλονίκη.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ταξίαρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ενώ επί τόπου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος και οι δήμαρχος κ. Μοράντ και Χρ. Νικολάου.
Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων. Ο ίδιος τόνισε ότι θα ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς δινόταν αγώνας για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο, σε ένα δυσπρόσιτο σημείο του δάσους.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ζήτησε έλεγχο σε βάθος, γιατί είναι ανεξήγητο να εκδηλώνεται μια τόσο μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά, στις αρχές Απριλίου. «Είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή» είπε ο κ. Κατσιφάρας.
pelop.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr