Δυτική Ελλάδα: Τηλεφωνούν και σε συγγενείς ενημερώνοντας… για τις οφειλές – Νέες μέθοδοι των εισπρακτικών εταιρειών

Αφόρητη έχει γίνει η πίεση για χιλιάδες δανειολήπτες από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν ότι μπορούν για χάρη των πελατών τους, όχι μόνο ενοχλούν συγγενείς και συνεργάτες των οφειλετών αλλά δεν σέβονται ούτε τους καρκινοπαθείς.

«Τους είπα ότι έχω πρόβλημα, ότι κάνω χημειοθεραπείες, ότι δεν είμαι καλά. Τους είπα ότι δεν θέλω  ούτε να απαντώ, ούτε να με ενοχλούν. Τους είπα ότι μου απαγορεύει ο γιατρός να συγχύζομαι και να στεναχωριέμαι και τότε λυσάξανε» εξομολογήθηκε η ίδια, επισημαίνοντας ότι οι εισπρακτικές όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τον πόνο της, αλλά με απέραντό θράσος ζήτησαν να δουν τις εξετάσεις της προκειμένου να την αφήσουν ήσυχη!

Το ίδιο συνέβη και σε Πατρινό που οφείλει χρήματα σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας! «Τους εξήγησα πως είμαι άνεργος και πως έχασα πρόσφατα και την γυναίκα μου αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μου είπαν «συλλυπητήρια» και συνέχισαν να με εκβιάζουν» μας είπε.

Τι και αν ο νόμος για την λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών αυστηροποιήθηκε και οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια και σεβασμό στους τρόπους επικοινωνίας ειδικά σε όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στις ενώσεις προστασίας δανειοληπτών ότι οι εισπρακτικές τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά από σωρεία καταγγελιών το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μάτι τρεις εισπρακτικές εταιρείες με τους ειδικούς ράμπο να ξεσκονίζουν τα φορολογικά τους στοιχεία, τη νομιμότητα των συμβάσεων με τις οποίες λειτουργούν καθώς και την διασύνδεση τους με ξένες εταιρείες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως συνηθίζεται να σου λένε πως… ανήκουν σε δικηγορικό γραφείο (το οποίο συνήθως ισχύει) για να …. Τρομάξεις ακόμη περισσότερο!

Τηλεφωνούν και σε ακατάλληλες ώρες!

Είναι χαρακτηριστικό πως είναι τέτοια η πίεση που ασκούν που… τηλεφωνούν ακόμη και μεσημβρινές ή βραδινές ώρες. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις τηλεφωνούν… ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα του οφειλέτη. Οι δικηγόροι πάντως συμβουλεύουν τους οφειλέτες να προβαίνουν σε απειλές και μηνύσεις. Ιδιαίτερα για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με προσωπικά δεδομένα.

dete.gr

Εκπαίδευση της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο ΕΚΑΒ Πάτρας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)