ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Χωρισμένη στα δύο η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ

Δυτική Ελλάδα: Χωρισμένη στα δύο η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ

Δυτική Ελλάδα: Χωρισμένη στα δύο η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ιδρύματος.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι με ευθύνη των πανεπιστημιακών που προκάλεσαν τη διακοπή της συνεδρίασης θα προκληθούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ενώ οι κοσμήτορες επισημαίνουν ότι με ευθύνη του ο πρόεδρος απώλεσε την πλειοψηφία στη ΔΕ.
Πρόκειται ούτως ή άλλως για ασυνήθιστο (αν όχι πρωτόγνωρο) γεγονός να έχει χάσει την πλειοψηφία μία διοίκηση που επιλέγεται και διορίζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Είναι πλέον φανερό ότι το ΕΑΠ έχει χωριστεί στα δύο με σημείο τριβής τα σχέδια της Κυβέρνησης για συγχώνευσή του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Και όλα αυτά για ένα σχέδιο που συντάχθηκε με σκοπό τη θωράκιση του ιδρύματος έναντι του ανταγωνισμού.
Στη μία πλευρά έχουν παραταχθεί οι κοσμήτορες και η πλειοψηφία των διδασκόντων του ΕΑΠ και στην άλλη ο πρόεδρος Βασίλης Καρδάσης και ορισμένοι καθηγητές που είναι θετικοί απέναντι στον σχεδιασμό του υπουργείου.

dete.gr

Γεννηματά: Το ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το επόμενο θύμα των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr