Δυτική Ελλάδα: Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γ. Σαρακίνη – Απολογήθηκε ο καθ’ ομολογία δράστης – Τι υποστήριξε

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας απολογήθηκαν σήμερα οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη, το καλοκαίρι του 2017 στη Ζάκυνθο.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που είναι ο καθ’ ομολογία άνθρωπος που πυροβόλησε το θύμα, εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο Γιώργος Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του μαρτύριο και ότι απειλούσε τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα παιδιά του καθώς στο παρελθόν η σύζυγός του στο παρελθόν διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αδελφό του θύματος.

«Κάθε φορά που βρισκόμασταν ένιωθα απειλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του στην οποία έφτασε καθώς βρισκόταν σε ένα συνεχή φόβο που του είχε προκαλέσει η συνεχής πίεση και βία από το θύμα και το περιβάλλον του.

Ο  β’ κατηγορούμενος, έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου κατά την απολογία του υποστήριξε ότι αν γνώριζε τι θα έκανε ο α΄ κατηγορούμενος θα τον σταματούσε.

Εξήγησε ότι δεν υπήρχε βεντέτα ανάμεσα σε εκείνον και στο θύμα, πράγμα που ακούστηκε επειδή πριν 30 χρόνια ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον πατέρα του β΄ κατηγορούμενου.

«Ο άνθρωπος που σκότωσε τον πατέρα μου ήταν έξω από τη φυλακή 14 χρόνια. Αν ήταν να κάνω κάτι θα το είχα κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το που βρισκόταν το όπλο του θύματος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο α΄κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το θύμα πήγε να τον πυροβολήσει.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αδελφός του θύματος όταν ενημερώθηκε από γνωστό του, ότι κάποιος πυροβόλησε τον αδελφό του, εκείνο το μοιραίο πρωί, έφτασε στο σημείο με μία καραμπίνα καθώς, όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο, δεν ήξερε τι είχε συμβεί και αν κινδύνευε και ο ίδιος.

Από την άλλη, σύμφωνα με αρκετές από τις καταθέσεις των μαρτύρων ο α΄ κατηγορούμενος δεχόταν απειλές από το θύμα καθώς παντρεύτηκε  μία γυναίκα με την οποία ο αδελφός του διατηρούσε ερωτική σχέση για 6 χρόνια.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου στην κατάθεση της μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν να ξεφύγει από την πρώην σχέση της από την οποία ήθελε να χωρίσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Και η μητέρα της κατέθεσε ότι η οικογένεια Σαρακίνη και κυρίως το θύμα δεν τους άφηνε ήσυχους.

Ο α΄κατηγορούμενος ο οποίος παρουσιάστηκε, μέσα από τις καταθέσεις, ως απελπισμένος με την κατάσταση όπως περιγράφηκε παραπάνω, τις τελευταίες βδομάδες πριν τη δολοφονία, την οποία ομολόγησε αμέσως, οπλοφορούσε.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι το θύμα είχε στην κατοχή του σφαίρες που είχαν απαγορευτεί από το εμπόριο, καθώς είχαν τη δυνατότητα να διαπερνούν το αλεξίσφαιρο.

Στις καταθέσεις τους υποστήριξαν επίσης ότι ο κατηγορούμενος εξαιτίας των απειλών που δεχόταν ο ίδιος, η γυναίκα του και τα μικρά παιδιά του ήταν ιδιαίτερα φοβισμένος και χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχιάτρου.

*Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Νοεμβρίου.

tempo24.gr

Δυτική Ελλάδα: Άγριο ξύλο μεταξύ γυναικών μπροστά στα μάτια ενός παιδιού – Φώναζε «μαμά – μαμά» και προσπάθησε να την προστατέψει (VIDEO)