Δυτική Ελλάδα: Στα δικαστήρια ξανά η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα

Μία τραγική ιστορία για την πόλη της Πάτρας αναβίωσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Πάτρας. Ο λόγος για τον θάνατο του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα μετά από τροχαίο στο Ρίο στις  2 Μάιου 2012 και ενώ αυτός  επέστρεφε μαζί με τον 13χρονο τότε αδελφό του από το σχολείο, όπου παρασύρθηκε από ένα τζιπ.

Σήμερα ο αδελφός του Πάνου, Ανδρέας,  ο οποίος  20 χρόνων περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έγιναν εκείνη την τραγική μέρα,

«Ήταν μία κανονική μέρα, με ωραίο καιρό και αποφασίσαμε να πάμε στο σχολείο με τα ποδήλατα μας. Μετά το σχολείο, στις 13:50 βρισκόμασταν στο ύψος της γέφυρας, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Ρίου.

Είπε συγκεκριμένα:

«Είδα να έρχεται ένα τζιπ με μεγάλη ταχύτητα από την άλλη κατεύθυνση. Πίσω μου βρισκόταν ο Πάνος και ακολουθούσαν δύο αυτοκίνητα. Πέρασε ξυστά από εμένα ενώ εγώ δεν έκανα κανέναν ελιγμό. Όταν γύρισα πίσω μου να δω αν ο Πάνος είχε γλιτώσει,  είδα ότι είχε εκσφενδονιστεί στο αριστερό μέρος του πρώτου αυτοκινήτου που βρισκόταν πίσω μας, ενώ το ποδήλατο στο δεύτερο που ακολουθούσε. Έτρεξα στον αδελφό μου και από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν τα έχω ξεκάθαρα. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο νοσοκομείο στο οποίο η οδηγός δεν ήρθε μαζί μας»,

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για το θάνατο του Πάνου Τζαβάρα ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του.

«Ερχόταν όλο και πιο πάνω μας». Αυτά ήταν τα παιδικά λόγια του γιου μου για να περιγράψει πώς έγινε το δυστύχημα και για να εξηγήσει ότι η οδηγός του αυτοκινήτου είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα” είπε η μητέρα του Πάνου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.

tempo24.news

Μεσολόγγι: Δρομολόγια τρόμου για ένα μεροκάματο! (ΦΩΤΟ)