Δυτική Ελλάδα: «Πλήρωσε» τον αγώνα για την Πατρών – Πύργου με την ίδια του τη ζωή! (ΦΩΤΟ)

Το έκτο θύμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών μέσα σε μόλις δεκαπέντε ημέρες έμελλε να αποτελέσει ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός Πυργιώτης Τάκης Αντωνόπουλος, καθώς απεβίωσε χθες το πρωί στην κλινική «Ιπποκράτης» στον Πύργο, στα 84 του, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ο άτυχος Τάκης Αντωνόπουλος είχε τραυματιστεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου σε τροχαίο ατύχημα στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, (με τα φανάρια να υπολειτουργούν) όταν το τζιπ που οδηγούσε, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα, με συνέπεια να υποστεί πολλαπλά τραύματα και να διακομιστεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Χάρη στη γερή του κράση, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε θαρραλέος, αν και λαβωμένος, στο γραφείο του στην οδό Πατρών, απέναντι από το ξενοδοχείο «Τα Λέτρινα», όπου και καθημερινά συναντούσε τους φίλους και πλήθος πολιτών. Τα τραύματά του όμως επιβάρυναν το τελευταίο διάστημα την υγεία του, με συνέπεια χθες να υποκύψει και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Τάκης Αντωνόπουλος, για χρόνια πάλεψε για το θέμα των σκουπιδιών. Υπήρξε πρωτεργάτης στο θέμα της Τριανταφυλλιάς και ακόμα όταν άφησε πίσω του τα έδρανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνέχισε να αγωνίζεται με πείσμα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

antonopoulos nekros pirgos

Απο μικρή ηλικία βρέθηκε στο χώρο του αυτοκινήτου όπου μετέπειτα δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά με επιτυχία για δεκαετίες. Έχοντας μάθει τη δουλειά, δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους “μάστορες” της εποχής, δημιούργησε αργότερα το δικό του συνεργείο. Εκεί αρκετοί νέοι της εποχής έμαθαν σε σωστή βάση τη δουλειά και έκαναν τα δικά τους επιχειρηματικά βήματα. Υπήρξε για δεκαετίες αντιπρόσωπος του Ομίλου Σαρακάκη και κυρίως της Volvo.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών με τις παρατάξεις του Μιχάλη Ξυστρή και Γιώργου Δημητρακόπουλου, όπου θήτευσε και ως αντιδήμαρχος. Ασχολήθηκε όμως και με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για δύο θητείες.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά δεν σταματούσε εκεί, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και αντιπρόεδρος του Πανηλειακού.

Οι παρεμβάσεις του για ουσιώδη θέματα της τοπικής κοινωνίας αποτελούν σημείο αναφοράς έως σήμερα, για την ορθότητά τους, άσχετα με το γεγονός ότι άλλοι παράγοντες δεν επέτρεψαν να βρουν γόνιμο έδαφος υλοποίησης οι θέσεις του. Είχε προτείνει μεταξύ την ανέγερση του νοσοκομείου στο Μεσολογγάκι.

Σε ότι αφορά την Τριανταφυλλιά αγωνίστηκε μέχρις εσχάτων, προσπαθώντας μέχρι και τη λειτουργία του ΧΥΤΥ να πείσει για την ορθότητα της άποψης δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Ο φάκελος με όλα τα στοιχεία που αποτελούσαν επιχειρήματα για τις θέσεις του, ήταν πάντα δίπλα του, πάντα στα χέρια του, για να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις για το θέμα.

Με την αγαπημένη του Ελένη πάντα στο πλευρό του, δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια. Έφεραν στον κόσμο το Θοδωρή γνωστό δικηγόρο του Πύργου, σύζυγό της εκπαιδευτικού Αμαλίας Θαναοπούλου και τη Ζωή, επίσης γνωστή οικονομολόγο και σύζυγο του Πολιτικού Μηχανικού Σάκη Σταυρόπουλο. Τα δύο παιδιά του του “χάρισαν” τέσσερα εγγόνια.

Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Πύργου σήμερα Δευτέρα στις 3.00 μ.μ.

patrisnews.com – ilialive.gr