«Διορία μέχρι τον Ιανουάριο» για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Νέος πρόεδρος στην Πάτρα ο Γιώργος Νιάρος

Στην αρχή της επόμενη χρονιάς θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα παραμείνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού, απόφαση για την οποία θα ληφθεί υπόψη η πρόοδος της εξυγίανσης του ελληνικού οργανισμού. Αυτό φαίνεται πως προκύπτει από την επιστολή που έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του «οδικού» χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολειπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

Ο Γιώργος Νιάρος νέος πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας

Ο δικηγόρος Γιώργος Νιάρος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με έδρα την Πάτρα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Κατά την χθεσινή (10.10.2018) πρώτη Συνεδρίαση του, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το νέο συμβούλιο έθεσε ως στόχο την αναζωογόνηση των δράσεων του Τμήματος με άξονα την στενή συνεργασία με τα εθελοντικά σώματα, Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών. Για το λόγο αυτό κατανεμήθηκαν οι τομείς ευθύνης μεταξύ των συμβούλων.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους εξής:

•Γεώργιο Νιάρο, Δικηγόρο, μέλος και Εθελοντή Ε.Ε.Σ., Πρόεδρος

•Χαράλαμπο Γώγο, ιατρό – Δ/ντή Παθολ. Κλινικής Γ.Π.Ν.Π., εντεταλμένο μέλος ανάπτυξης δράσεων.

•Χρυσή Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας, εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Υπηρεσίας

•Δημήτριο Δημακόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο, Θεολόγο, εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Υπηρεσίας

•Ιωάννη Μάνο, Ιατρό Νεφρολόγο – Παθολόγο, εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

•Παύλο Σκούρα, Παιδαγωγό, εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Νεότητας

•Ελένη – Ασημίνα Σιμιτζή, επιχειρηματία, εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας – υπεύθυνη Εθιμοτυπίας

•Παναγιώτα Κανελλοπούλου, Εθελόντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γραμματέας

•Σάββα Γιακουμάκη, Ιατρό Ορθοπεδικό, εντεταλμένος σύμβουλος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

•Ιωάννη Παπαδημητρίου, Αρχιπυροσβέστη Π.Σ. Λιμένος Πατρών, εντεταλμένος σύμβουλος για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

•Ανδρέα Παναγόπουλο, Δάσκαλο, επίκουρο Μέλος

•Βαλεντίνο Αθανασόπουλο, Ταμίας»

dete.gr

Αγρίνιο: Σύλληψη 51χρονου για πλαστογραφία και φοροδιαφυγή