Δυναμικό «παρών» ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Authentic Big Blue 2018 της Αμοργού

Στο νησί της Αμοργού βρέθηκε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις 16-23 Σεπτεμβρίου 2018 ως χορηγός του 2ου Authentic Big Blue,του διεθνούς διαγωνισμού Ελεύθερης Κατάδυσης με μεγάλη προσέλευση από ολόκληρο τον κόσμο. Η διοργάνωση αποτέλεσε διεθνή φόρο τιμής στα μοναδικά τοπία της Αμοργού, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της, καθώς και στην αγάπη  για τον θαλάσσιο αθλητισμό με αφορμή την θρυλική ταινία “Απέραντο Γαλάζιο”, βασικές σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί στο νησί πριν 30 χρόνια.

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στήριξε ως ασημένιος χορηγός το AuthenticBigBlue 2018, με βασικό πρωταγωνιστή τα  προϊόντα  των  Μελών της τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και στην «Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων». Οι δύο σημαντικές δράσεις ανέδειξαν μοναδικά την ομορφιά του αιγαιοπελαγίτικου νησιού διεθνώς, αλλά και την αξία των Ελληνικών προϊόντων των επιχειρήσεων της ένωσης.

Οι τελετές  έναρξης και λήξης της διοργάνωσης  πλαισιώθηκαν από δύο πλούσια γεύματα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με καταξιωμένους καλεσμένους, αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της γαστρονομικής δημοσιογραφίας. Την υποστήριξή του στην αποστολή και το έργο της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εκδήλωσε  ο Γάλλος συνθέτης της μουσικής της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο», EricSerra, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αμοργού.

Το Authentic Big Blue 2018 διοργανώθηκε φέτος, για δεύτερη χρονιά με επετειακό χαρακτήρα και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, έχοντας στο πλευρό της  την ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία ενισχύει κάθε δράση που προβάλλει τον παραγωγικό και επιχειρηματικό πλούτο της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The WritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, Αφοί Χαΐτογλου, TottisPack, Regina- Κουραντίδης, DraculiCoffee, ΑποστακτήριαΚαλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Αφοί Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

 Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr

eladikamas2

eladikamas1

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου: «Μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα»