ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Κοινό μέτωπο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Κοινό μέτωπο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Κοινό μέτωπο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συνάντηση με τη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως θα επιδιώξει ο Γ. Παπαναστασίου

Μπορεί η χθεσινή -εκτός απροόπτου- να ήταν η τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης περιόδου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου (η απαρτία ήταν οριακή), είχε όμως αρκετό ενδιαφέρον και συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή. Κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν από συμβούλους της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, προχώρησε σε μία μίνι αναδρομή των εξελίξεων που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, από την πρώην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα για κοινό μέτωπο αγώνα της πόλης φέρνοντας το παράδειγμα της Πάτρας με τη Νομική Σχολή.

«Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με χρώματα και παρατάξεις. Να ξεσηκωθούμε όλοι ώστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για μεταφορά του Ιστορικού – Αρχαιολογικού (αντικατέστησε το ΔΠΠΝΤ). Μόνη λύση είναι η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Όλα γίνονται επειδή η νέα ηγεσία δεν ιδρύει τη Νομική στην Πάτρα. Να εφαρμοστεί και στην περιοχή μας το μοντέλο της Κρήτης, η οποία πλέον έχει τρία Πανεπιστήμια. Ενόψει και της νέας δημοτικής περιόδου θα ζητήσω συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως. Πρέπει να γίνουμε όλοι μία γροθιά» σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου με τις όποιες κινήσεις να μεταφέρονται για τέλος Αυγούστου, μιας και ούτως ή άλλως η οποιαδήποτε απόφαση με βάση την εισήγηση της Συγκλήτου δεν θα παρθεί προσεχώς.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε για μία ακόμα φορά το ζήτημα της δακοκτονίας στην περιοχή. Προ ημερών εξάλλου είχατε διαβάσει στη «Σ» ότι και φέτος η διαδικασία έχει μπλοκάρει με τους ελαιοπαραγωγούς να είναι ανάστατοι και να κάνουν λόγο για καταστροφικές συνέπειες. Όπως διεφάνη η Περιφέρεια δεν έχει ενημερώσει επίσημα τη δημοτική αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΟΚ στο Αγρίνιο: 57χρονος εξωθούσε σε πορνεία την ανήλικη κόρη του – Δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr