Δημοτικό Συμβούλιο: Πάρκο και Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον

Τα θέματα ανάπλασης του Πάρκου και του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στο στάδιο των ερωτήσεων – ανακοινώσεων. Η πλειοψηφία των επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και ανεξάρτητοι σύμβουλοι (Μοσχολιός, Τραπεζιώτης, Μερμίγκης, Ρόκος, Καζαντζής) εξέφρασαν την ανησυχία και  τον προβληματισμό τους για τα χρονοδιαγράμματα των έργων της ΒΑΑ αλλά και τις παρατηρήσεις του Δασαρχείου Αγρινίου επί της διαχειριστικής μελέτης ανάπλασης του Πάρκου.

Μάλιστα τελευταία ακούγεται εντόνως ότι μετά τις παρατηρήσεις του Δασαρχείου θα συνταχθεί νέα μελέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση να ενταχθεί στη ΒΑΑ. Ο αναπληρωτής Δημάρχου (ο Γιώργος Παπαναστασίου απουσίαζε από τη συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) Νίκος Γκρίζης σημείωσε ότι η αντιπολίτευση από το πρόγραμμα της ΒΑΑ εστιάζει μόνο στο Πάρκο, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου, σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο πρώτος Δήμος που έχει εντάξει ήδη δύο έργα, ενώ το Πάρκο θα έρθει προς συζήτηση στο Συμβούλιο, όταν θα λάβει την έγκριση του Δασαρχείου. Κλείνοντας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί μία νόμιμη μελέτη σε σχέση με την Δημοτική Αρχή Μοσχολιού.

Στο μεταξύ ο σύμβουλος της παράταξης Μοσχολιού Νίκος Θεοδωρόπουλος ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή με αφορμή πληροφορίες για λουκέτο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ματαράγκα Μακρυνείας, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του Ζευγαρακίου. Επ’ αυτού σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου.

Παράλληλα ο Στέλιος Μερμίγκης, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο) ζήτησε εξηγήσεις για τις συχνές διακοπές υδροδότησης στο Ζευγαράκι, με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Μίμη Σκορδόπουλο να απαντά ότι επίκειται χαρτογράφηση του δικτύου ύδρευσης για να λυθεί το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Τραπεζιώτης ρώτησε την Δημοτική Αρχή, για ποιο λόγο ο Δήμος Αγρινίου δεν ανήρτησε ως όφειλε στην ιστοσελίδα του τα προβλεπόμενα ερωτηματολόγια αναφορικά με το βραβείο αριστείας που έλαβε πρόσφατα ο Δήμος.

Η συζήτηση συνεχίζονταν μέχρι αργά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Νίκος Αγγελόπουλος

Ο Παναιτωλικός δίνει εισιτήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα