Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Επί τάπητος τα αστικά λύματα της Αγίας Βαρβάρας

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Επί τάπητος τα αστικά λύματα της Αγίας Βαρβάρας. Προ των πυλών βρίσκεται το έργο που θα αναβαθμίσει την Αγία Βαρβάρα Αγρινίου. Την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, έχει το έργο: «εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μετά την έγκριση από την ΠΔΕ της ένταξης προς χρηματοδότηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας» στο πρόγραμμα ΒΑΑ είχε δηλώσει τα εξής:

«Ο Δήμος Αγρινίου με την κατάθεση του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πρωταγωνίστησε με ένα πραγματικά οραματικό σχέδιο. Ήδη από τα 20.980.000 ευρώ του ΒΑΑ έχουν ενταχθεί  έργα ύψους 6.000.000 ευρώ. Μετά την  ένταξη  της αναβάθμισης του Επιχειρηματικού κέντρου στη Νοτιοανατολική είσοδο της πόλης  προϋπολογισμού 4.800.000 €, προχωρούμε στην ένταξη ενός νέου έργου προϋπολογισμού 1.200.000€.

grizis
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης

«Κάνουμε το αυτονόητο» δηλώνει στη «Σ» ο Νίκος Γκρίζης

Την κατασκευή δικτύου νέων αγωγών αστικών λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας που μέχρι σήμερα, σε πολλές νεόδμητες οικοδομές της περιοχής,  η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ιδιωτικούς χώρους με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Το νέο δίκτυο θα εκσυγχρονίσει  και θα συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ενώ αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής.

Παρεμβαίνουμε με  ένα έργο πνοής  που θα λύσει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων  και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους.

Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων που υπογραμμίζουν την αναπτυξιακή προοπτική και ενσαρκώνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για το Αγρίνιο. Συνεχίζουμε ακούραστα και σε πείσμα των  καιρών την προσπάθειά μας  έχοντας ως  μόνη φιλοδοξία το συμφέρον των δημοτών μας».

Ο Εισηγητής του θέματος στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης ανέφερε στη «Σ» για το έργο: «είναι το δεύτερο έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΒΑΑ, προϋπολογισμού 1.200.000 με ΦΠΑ. Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου αγωγών αστικών λυμάτων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Θα εκσυγχρονίσει και θα συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης, θα δώσει λύση στα προβλήματα αποχέτευσης και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς μέχρι σήμερα, σε πολλές νεόδμητες οικοδομές της περιοχής, η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ιδιωτικούς απορροφητικούς βόθρους, αγνώστων κατασκευαστικών και λειτουργικών προδιαγραφών, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τη υγιεινή των κατοίκων. Το έργο γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Αγρινίου. Είναι απαράδεκτο το 2018 να μιλάμε για την δημιουργία νέων αγωγών αστικών λυμάτων σε περιοχές της πόλης. Όταν επεκτείνονταν η πόλη προς την κατεύθυνση αυτή κι ενώ οι πολίτες πλήρωναν εισφορές, ήταν απαραίτητή η προϋπόθεση να έχουν κατασκευαστεί όλες οι υποδομές, προκειμένου να κτίσουν τις κατοικίες τους οι άνθρωποι. Ερχόμαστε το 2018 να κάνουμε τα αυτονόητα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του Αγρινίου δεν υπάρχουν βόθροι, αλλά δίκτυο λυμάτων και στην περιοχή αυτή υπάρχουν ακόμη βόθροι, κάτι που σημαίνει και κόστος για τους κατοίκους, πλην του βασικότερου της υγιεινής. Είναι το δεύτερο έργο που εντάσσεται στη ΒΑΑ, τα έργα της οποίας έχουν πανελλαδική πρωτιά. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα, βρισκόμαστε σε φάση αποδοχής της χρηματοδότησης και το επόμενο στάδιο είναι η δημοπράτηση. Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν υλοποιηθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης για να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Κώστας Χονδρός

Με απουσιες θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ο Παναιτωλικός