Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Διεξοδική συζήτηση για τους πληγέντες

Με φόντο τις δεσμεύσεις Δέδε

Διεξοδική συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου και τα άμεσα υπό προώθηση έργα – παρεμβάσεις από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, με βάση βέβαια τις καταγραφές και τις μελέτες που συντάσσουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου, υπήρξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Μία συζήτηση η οποία έγινε παρουσία αρκετών κατοίκων της Μακρυνείας και των Αντιπεριφερειαρχών Χριστίνας Σταρακά και Γιάννη Λύτρα και στηρίχθηκε στη βάση των δεσμεύσεων μέτρων ανακούφισης που ανακοίνωσε χθες από την περιοχή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί, τρεις περίπου μήνες μετά, ζητώντας εδώ και τώρα ενίσχυση και παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης και των κατοίκων κατατέθηκαν δεκάδες ερωτήματα. Πάντως μεταξύ των συμβούλων δεν έλειψαν για μία ακόμα φορά οι έντονες αντιπαραθέσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υποδομών, δεν γνώριζε ότι οι πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου, έχουν ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς (μέσω της σχετικής τροπολογίας) με αυτό της Μάνδρας και της Σαμοθράκης!

Στο στάδιο των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων για μία ακόμα φορά τέθηκαν αρκετά θέματα από την αντιπολίτευση με κυρίαρχα αυτά της πρότασης που κατατέθηκε από την ΔΕΥΑ Αγρινίου και έχασε την πρόσκληση του ΕΣΠΑ που αφορά τη δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» για το έργο ύδρευσης της Μακρυνείας, του πρόσφατου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας και τις διεκδικήσεις που δεν έγιναν από την πλευρά του Δημάρχου, σύμφωνα πάντα με την αντιπολίτευση, την προ ημερών προσφορά της δωρεάν μελέτης κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, από τον Αγρινιώτη ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας Χρήστο Ράδο καθώς και για την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του φετινού Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Για το τελευταίο θέμα, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σημείωσε, πως από την οικογένεια Κούση ζητήθηκε η αναβάθμιση του Ημιμαραθωνίου και αυτό επιτυγχάνεται με τη διεξαγωγή του τον Σεπτέμβριο, καθώς πλέον θα ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αποτελώντας μάλιστα για πρώτη φορά προκριματικό αγώνα.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Παπαναστασίου έκανε γνωστό ότι θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος αφού πρώτα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προβεί στον δικό της απολογισμό (αύριο Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο).

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της ΔΕΥΑ ο Δήμαρχος Αγρινίου διασαφήνισε ότι η πρόταση κατατέθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι από την ΔΕΥΑ και πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μεγαλύτερα έργα ύδρευσης από αυτό που δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Μεγάλη κατολίσθηση στο Μακρυνόρος διέκοψε την κυκλοφορία (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)