Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Δασικοί Χάρτες και Δομή Στέγης Αστέγων στο τραπέζι

Σε σχετικά χαλαρούς τόνους διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την οποία απουσίαζε λόγω πένθους (έχασε την μητέρα της συζύγου του) ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στο στάδιο των ερωτήσεων, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Τραπεζιώτης, ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο πρόνοιας Κώστα Καλαντζή, για τους άστεγους της πόλης, την πορεία κατασκευής της δομής στέγης αστέγων καθώς και το κόστος εργασιών που θα απαιτηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή, ο χώρος έχει βρεθεί και έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις (όπως εδώ και καιρό έχει γράψει αναλυτικά η «Σ») βρίσκεται στην Εθνική Οδό κοντά στον κόμβο Αμαλίας, περίπου 400 τ.μ. με ενοίκιο 1.800 ευρώ μηνιαίως, ενώ το κόστος εργασιών θα αναλάβει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου. Την ίδια στιγμή, η καταγραφή των αστέγων της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδια υπηρεσία.

Στη συνεδρίαση προς συζήτηση ήρθαν εκτός ημερήσιας διάταξης δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε στην έγκριση ανανέωσης χρήσης αδειών των πισινών στον πολυχώρο Emileon, κάτι που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ κατά πλειοψηφία συντάχθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις ως προς τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του Δήμου Αγρινίου.

Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάρτηση οικιστικών πυκνώσεων (δασικοί χάρτες). Όπως ξεκαθαρίστηκε το θέμα αφορούσε κτίσματα και όχι εκτάσεις, ενώ το συγκεκριμένο θέμα ήταν επιβεβλημένο να συζητηθεί χθες, μιας και σήμερα λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

H εκτέλεση του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού στον εμφύλιο