Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Πλούσια η ατζέντα της συνεδρίασης

Πλούσια ήταν η ατζέντα της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, με μια σειρά από θέματα να έρχονται προς συζήτηση και με αρκετή ώρα βέβαια να καταναλώνει το σώμα σε θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης μιας και υπήρξε πληθώρα θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος. Αρχικά, ομόφωνα πέρασε πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, για απόδοση τιμής στον μεγάλο Αγρινιώτη Γλύπτη Θόδωρο, που έφυγε προ ημερών από τη ζωή, μέσω ονομασίας οδού, ενώ το σώμα τήρησε και ενός λεπτού σιγή. Στο στάδιο των ανακοινώσεων μεταξύ άλλων, οι κύριοι Μοσχολιός και Τραπεζιώτης ζήτησαν να ενημερωθούν τι γίνεται αναφορικά με την δέσμευση του δημάρχου για παροχή επιδομάτων σε οικογένειες που αποκτούν πάνω από τρία παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου στο μέλλον θα υλοποιηθεί όπως και άλλες δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για τους πολύτεκνους που κατά το παρελθόν έλαβαν σάρκα και οστά. Μάλιστα στο σημείο αυτό, ο κ. Παπαναστασίου, άφησε αιχμές προς μερίδα της αντιπολίτευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προσεχώς θα δούμε ποιοι υποδαυλίζουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μοσχολιού Νίκος Θεοδωρόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιο λόγο τελευταία υπήρξε ζήτημα με την σίτιση και την καθαριότητα στον παιδικό σταθμό Γαβαλούς, με τον Πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείου να απαντά ότι το πρόβλημα σημειώθηκε μόνο για δύο ημέρες λόγω των εγγραφών.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ των μελών της παράταξης Τραπεζιώτη και του δημοτικού συμβούλου και διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου Κολοβού, με αφορμή την φημολογούμενη συγχώνευση του 9ου δημοτικού σχολείου με το 19ο. Τελικά κατά πλειοψηφία (απείχε) ο κ. Κολοβός ψηφίστηκε ψήφισμα κατά της συγχώνευσης των δύο σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κολοβός είχε αναφερθεί προ ημερών στη «Σ» εκτενώς στο σκεπτικό της εισήγησής του, υπέρ της συγχώνευσης λέγοντας πως « για το 9ο και 19ο Αγρινίου έχω να πω ότι υπήρξε εισήγηση για τις δύο αυτές σχολικές μονάδες που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους για να γίνουν μία. Μάλιστα, η μία εκ των δύο (το 19ο) παραδόθηκε πέρσι και είναι ασφαλής και υπερσύγχρονη σχολική μονάδα σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας. Στον αντίποδα, το 9ο δημοτικό σχολείο συστεγάζεται με το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο. Κάναμε λοιπόν μια σκέψη αφού είναι δύο 6θέσια σχολεία να τα μετατρέψουμε σε ένα 12θεσιο και να πάνε όλοι οι μαθητές στο νέο κτίριο. Στο παλιό να παραμείνει μόνο το 1ο ειδικό δημοτικό, που δυστυχώς δεν στεγάζεται σε κατάλληλες συνθήκες, την στιγμή μάλιστα που η απόσταση των δύο κτιρίων μεταξύ τους, σε ευθεία γραμμή είναι 180 μέτρα. Με τον τρόπο αυτό θα δώσουμε χώρο και στα παιδιά του ειδικού σχολείου που κάνουν το μάθημά τους στο υπόγειο, κάτι που δεν μας τιμάει. Έγινε εισήγηση, υπήρξε ΦΕΚ συγχώνευσης των δύο σχολικών μονάδων και υπήρξαν και αντιδράσεις από τους γονείς. Σεβόμαστε τις αντιρρήσεις και γι’ αυτό είπαμε τα δύο 6θέσια σχολεία να γίνουν ένα 12θέσιο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει κάτι. Λόγω των αντιδράσεων πέρσι ζήτησα από τον υπουργό να αναστείλουμε την απόφαση για ένα χρόνο, κάτι που έγινε. Τώρα, ή θα πρέπει να ζητήσουμε νέα αναστολή ή θα πρέπει να εφαρμοστεί η συγχώνευση. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε αποφασίσει, είμαστε σε συνεννόηση και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και από κοινού θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η εισήγησή μας, διότι την οριστική και τελική απόφαση την έχει το υπουργείο».

Σοβαρό ζήτημα προέκυψε με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του σώματος αναφορικά με την δωρεά (τεχνολογικό και αρχειακό υλικό) των Αδελφών Παναγόπουλου προς τον Δήμο Αγρινίου. Ο εισηγητής του θέματος, Σπύρος Αδάμης έκανε λόγο για μυστήρια υπόθεση καθώς ακούστηκαν πολλά σε σχέση με τη δωρεά αλλά και με το τι έγινε τελικά με το υλικό. Στη συνεδρίαση παρέστησαν για το θέμα και τοποθετήθηκαν η Κωνσταντίνα Μπάδα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Κωνσταντίνα Κατσαρή πρώην αντιδήμαρχος Αγρινίου. Μάλιστα από διάφορες μεριές ακούστηκε ότι το θέμα θα πρέπει ίσως να απασχολήσει τις Εισαγγελικές Αρχές, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Το θέμα συζητήθηκε για αρκετή ώρα ενώ ακολούθησε συζήτηση επί της πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού.

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο φερόμενος ως δολοφόνος της 13χρονης στην Άμφισσα